fbpx

Svečano zatvoreno peto izdanje Noir Festivala!

Zagreb…

Noir FestivalOdličnim filmskim noir klasikom Gun Crazy i ponovo nezaboravnim doživljajem gledanja filma pod zvjezdanim nebom, zatvoreno je još jedno izdanje Noir Festivala. Dežmanova ulica, Francuski paviljon i kino Studentskog centra poslužili su kao set mističnih i mračnih priča te obilježili peto izdanje Noir Festivala. Kao i prethodnih godina i ovogodišnje izdanje festivala ugostio je zanimljive goste usko povezane uz svijet noira koji su ponovo privukli ljubitelje ovog žanra i svojim pričama donijeli dašak noir atmosfere na zagrebačke ulice. Festival je ove godine u suradnji s Festivalom Francuske u Hrvatskoj, organizirao francuske večeri noira, te se povodom toga zagrebačkoj publici predstavio Tonino Benacquista koji je u razgovoru s Ursulom Burger pričao o svom svjetskom bestselleru Malavita, dok je za promociju hrvatske kriminalističke književne scene bio zadužen Velimir Grgić s knjigom ‘Bog Vas mrzi’.
Noir FestivalPosljednju noć Festivala obilježilo je druženje s direktorom najvećeg Noir Festivala Eddiem Mullerom te holivudskom divom Peggy Cummins koji su podijelili svoja iskustva vezana uz noir i pričali o zlatnom dobu noira i Hollywooda iz sredine 50-ih i početka 60-ih godina prošlog stoljeća. Razgovori, druženja, odlična scenografija i odabrani filmovi zaokružili su još jednu uspješnu noir priču i najavili da će i šesto izdanje festivala biti jednako uspješno s nepresušnim izvorom odličnih noir tema.
A sljedeći vikend Noir festival nastavlja priču s Game Noirom u kojem će svoje znanje o videoigrama i transmediji polaznicima radionica prenijeti dr. Jasmina Kallay – scenaristica, autorica i transmedijska kreatorica, Lovro Nola, te gost predavač Christian Fonnesbech.

Foto: Press