fbpx

Mili Poljičak i Dino Prižmić juniorski su prvaci Europe

Češka…

Mili Poljičak osvojio i drugo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji

Mili Poljičak i Dino PrižmićHrvatski teniski reprezentativci Mili Poljičak i Dino Prižmić, pod vodstvom izbornika Igora Blaževića, juniorski su prvaci Europe u paru! Na Europskom prvenstvu uzrasta do 14 godina, koje je održano u češkom Mostu otišli su do kraja pobijedivši u finalnom susretu češku kombinaciju Hynek Barton, Matthew William Donald s rezultatom 2:0 u setovima (6:4, 6:2). Na putu do naslova pobijedili su u pet mečeva uz dva izgubljena seta.
Mili Poljičak ujedno je i europski doprvak u pojedinačnoj konkurenciji, gdje je naš tenisač (4. nositelj) u finalu izgubio od Francuza Seana Cuenina u dva seta – 6:2, 6:3.
Europsko juniorsko prvenstvo u organizaciji Tennis Europe počelo se održavati 1976. godine, jednom godišnje u tri dobne skupine; 14, 16 i 18 godina. Ovaj događaj jedan je najpopularnijih i najuglednijih u kalendaru kako za igrače, tako i za nacionalne teniske saveze.

Mili Poljicak, Dino Prizmic, Igor Blazevic

Deset igrača koji su postali svjetski broj 1 na ATP listi bili su i osvajači Europskog juniorskog prvenstva, što dovoljno govori o značaju ovoga natjecanja.

Foto: Press – Hrvatski teniski savez