Film Ministarstvo ljubavi osvojio Platinum Remi Award
Piše: redakcija On 4 svi., 2017 At 02:43 PM | Categorized As Naslovnica, Televizija, Vijesti, Zanimljivosti | With 0 Comments

Minneapolis…

Nakon uspješnog prikazivanja na Minneapolis St.Paul International Film Festivalu, film redatelja Pave Marinkovića osvojio je Platinum Remi award na festivalu Worldfest u Houstonu

Ministarstvo ljubavi, Pavo Marinković– Vrlo smo uzbuđeni i zadovoljni dosadašnjim uspjehom filma. Prije nekoliko dana gostovali smo i na Minneapolis St.Paul International Film Festivalu, koji je najveći filmski događaj u Minnesoti, gdje smo imali čak pet projekcija i bili nominirani za nagradu publike. Lijepo je da su sve projekcije bile rasprodane, a ocjena publike visoka tako da su nas odabrali u grupu najuspješnijih filmova festivala koji će imati dodatnu projekciju u Minneapolisu. Nagrada u Houstonu, u državi Texas je šlag na tortu nakon Minnesote. Osim nagrade za film, u užem izvoru za najbolju glumicu festivala u Houstonu našla se Olga Pakalović, ali nažalost nije osvojila nagradu – poručio je redatelj Pavo Marinković.
Ministarstvo ljubavi trenutno stoluje na drugoj strani oceana. Iz Sjedinjenih Američkih Država ovih je dana stigla vijest da je film Pave Marinkovića na jubilarnom 50. izdanju uglednog filmskog festivala Worldfest u Houstonu osvojio Platinum Remi Award za najbolju romantičnu komediju. Priča inspirirana hrvatskim obiteljskim zakonom koji udovicama hrvatskih branitelja omogućuje primanje novčanih naknada, ali istovremeno zabranjuje nove ljubavi, ovime je nastavila svoj uspješan pohod po filmskim festivalima te pokazala da su ljubav i ljubavne zavrzlame uistinu neiscrpna inspiracija.
Ministarstvo ljubavi, Pavo MarinkovićA ‘Ministarstvo ljubavi’ uistinu za svakoga donosi ponešto. Kroz puno smijeha, klasičnih filmskih zavrzlama, neočekivanih obrata, suza i nepredviđenih situacija, film prati dva “izmišljena” inspektora koji prate udovice ratnih branitelja pokušavajući ih uhvatiti s novim ljubavnim partnerom. Glavne uloge su povjerene Stjepanu Periću i Draženu Kühnu, koji su svojom izvedbom filmu dali posebnu težinu i kvalitetu. Glavna uloga dodijeljena je Eciji Ojdanić, koja i sama potječe iz Dalmatinske zagore, lokacije gdje je i snimljena većina Marinkovićeva filma. Uz spomenuti trojac, svoje uloge u filmu našlo je i niz vrhunskih hrvatskih glumaca, između ostalih Olga Pakalović, Milan Štrljić, Alma Prica, Dijana Vidušin, Daria Lorenci Flatz, Nenad Srdelić, Janko Popović Volarić, Matija Prskalo, Ksenija Marinković, Snježana Sinovčić-Šiškov, Bojan Navojec i Edita Karađole.
Ova odlična filmska priča se s filmskih platna u Americi upravo je preselila u Južnu Koreju, gdje će biti prikazana na prestižnom festivalu u Jeonju, nakon čega slijede pozivi za festivale u Cluju (Rumunjska) i Innsbrucku (Austrija). Osim festivalske publike, film će moći vidjeti i gledatelji u Češkoj, u kojoj ovog tjedna film kreće u redovnu distribuciju. Stoga sa sigurnošću možemo reći da Ministarstvo ljubavi očekuju novi uspjesi, nova publika i nove nagrade!

Foto: Press

comment closed