fbpx

Mladen Kušec: Ovo više nikada neću doživjeti

Zagreb…

– Ovo više nikada neću doživjeti. Želio sam Večernjakovu ružu, ali nisam mislio da ću je osvojiti. Osjećam se kao dijete, kao jedan od tri tisuće mojih malih prijatelja. Zahvalan sam svojoj Hrvatskoj radioteleviziji i svim urednicima – rekao je Mladen Kušec.

Mladen Kušec

HRT-ov doajen Mladen Kušec, mladi novinar Ivan Dorian Molnar te glumac u HRT-ovoj koprodukciji Goran Bogdan dobitnici su prestižnih medijskih nagrada Večernjakova ruža. Svečana dodjela održana je sinoć u Hrvatskome narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu uz izravan prijenos na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2). Hrvatska radiotelevizija (HRT) bila je zastupljena u više od polovice ovogodišnjih nominacija za Večernjakovu ružu, tradicionalni izbor Večernjega lista u kojemu se u sedam kategorija biraju najpopularnije medijske i glazbene osobe te televizijske i radijske emisije.
U kategoriji Radijska osobe godine najboljim je proglašen HRT-ov doajen i autor dugogodišnjih emisija na Hrvatskome radiju (HRT – HR) iznimne javne vrijednosti Bijela vrana i Zagonetno putovanje Mladen Kušec.

Vecernjakova ruza

U kategoriji Novolice godine dobitnik je Večernjakove ruže mladi novinar i voditelj HRT-ova podnevnoga Dnevnika i Vijesti u 17 Ivan Dorian Molnar.
– Hvala svima koji su glasali, a ponajprije mojoj Hrvatskoj radioteleviziji i svim redakcijama u kojima sam radio. Ovo posvećujem osobi koja me susrela na Kantridi i pitala želim li ovo raditi. A ta je osoba Korado Vujnović – rekao je Ivan Dorian Molnar prisjetivši se tijekom preuzimanja nagrade svojega nedavno preminuloga kolege i prvoga mentora s HRT – Radija Rijeka.
Hrvatska radiotelevizija imala je razloga za slavlje i u kategoriji za najbolje televizijsko glumačko ostvarenje godine u kojemu je Večernjakovu ružu dobio Goran Bogdan, i to za ulogu u igranome filmu Agape redatelja Branka Schmidta i urednice Maje Gregl ostvarenoga u koprodukciji s Hrvatskom radiotelevizijom. U njegovo je ime nagradu primio HRT-ov redatelj Branko Schmidt.

Ursula Tolj, Igor Cutuk, Maja TanasovskiU kategoriji TV osoba godine dobitnik je ovogodišnje Večenjakove ruže Zoran Šprajc, radijska je emisija godine Rock antologija zagrebačkoga Radija 101, televizijskom je emisijom godine proglašen Dnevnik Nove TV, a za glazbenicu godine izabrana je Zdenka Kovačiček. Voditelji sinoćnje svečane dodjele nagrade Večernjakova ruža bili su Duško Ćurlić i Ivan Vukušić, a svečanost su svojim glazbenim nastupima upotpunila neka od najpoznatijih imena i sastava hrvatske glazbene scene među kojima su bili Josipa Lisac, Franka Batelić, T.B.F., Let 3, El Combo, Chui i Detour.

Foto: Press – Krasnodar Peršun za HRT