Na malim ekranima: Preživljavanje u divljini
By redakcija On 14 svi., 2019 At 09:48 AM | Categorized As Naslovnica, Televizija, Vijesti, Zanimljivosti | With 0 Comments

Zagreb…

Serija Preživljavanje u divljini u trajanju od šest epizoda

Preživljavanje u divljiniHrvatska radiotelevizija (HRT) od subote, 18. svibnja 2019. godine, na svom Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 21.50 sati započinje s prikazivanjem nove sezone dokumentarne serije Preživljavanje u divljini u trajanju od šest epizoda.
Instruktor preživljavanja i vodič kroz divljinu Hazen Audel u novoj sezoni putuje na neka od najekstremnijih mjesta na Zemlji. Zbog izazova u koje se sam upušta, prisiljen je ići do krajnjih granica vlastita znanja, izdržljivosti i umijeća. Kako bi uspio, oslanja se na drevne tehnike domorodačkih naroda koji već tisućljećima žive u tim prirodnim sredinama.
Preživljavanje u divljiniU zapadnom Tihom oceanu Hazen kreće na dugo oceansko putovanje u malenom tradicionalnom čamcu tatala. Boreći se protiv snažnih oceanskih struja i silovitih tropskih oluja, mora se dobro potruditi da dođe do ribolovnog područja, ulovi krupnu ribu i dokaže plemenu Tao da je vrijedan njihova poštovanja. U Meksiku sam kreće na smrtonosnu rutu kroz dubok kanjon, a jedina su mu zaštita od planinskog terena i otrovnih životinja tradicionalne sandale naroda Rarámuri. U daljnjim pustolovinama koje ga vode od vrućeg pijeska australskih i namibijskih pustinja do gustih džungla Indonezije i jalovih ledenih pustoši sjeveroistočne Kanade, Hazen u svakoj sredini mora ići do krajnjih granica odgovarajući na ubojito pitanje: kako itko ovdje može preživjeti?
U prvoj epizodi serije Preživljavanje u divljini Hazen Audel kreće na izazovnu rutu kroz daleke džungle otoka Siberut u Indoneziji. Boreći se sa smrtonosnim zmijama i monsunskim kišama, pridružit će se najboljima među plemenskim lovcima. Hazenov uspjeh ovisi o drevnom znanju preživljavanja šamanskog plemena Mentawai. Prilikom ovog žrtvovanja u džungli primoran je testirati granice vlastite snage i umijeća.

Seriju Preživljavanje u divljini je odabrala Mira Vočinkić.

Foto: Press

comment closed