fbpx

Nataša Janjić: Za uloge koristim minimalno šminke, kazalište ide prema prirodnosti

Stil, moda i kazalište…

Nekad je kazalište bilo sklonije tome da je maska izraženija. Kazalište danas više naglašava glumačku igru i unutarnje stanje, nego vanjska rješenja, naglasila je lijepa glumica za portal Scena.hr

Nataša Janjić, Branko Schimdt

Nataša Janjić kaže da je s godinama postala sklonija eleganciji.
Nataša Janjić– Prije sam se više kitila, voljela sam da šljašti i da šuška. No sad volim decentan nakit, koji je nosiv za svaku priliku – rekla je Nataša Janjić za portal Scena.hr. Dodaje da je takav stav zauzela i kad je u pitanju šminka te odjeća. Ističe da se i kazalište u tom smislu izmijenilo, pa se danas u predstavama koristi minimalno šminke.
– Nekad je kazalište bilo sklonije tome da je maska izraženija, nekako se i u kazalištu to reduciralo. Kazalište ide toj nekoj prirodnosti, više se naglašava glumačka igra, energija i unutarnje stanje, nego vanjska rješenja. Osim, naravno, kad je za ulogu potrebna maska ili ako neka uloga baš traži jaču šminku – ispričala je Nataša. Uz brojne predstave u kojima igra, nagrađivana glumica ove godine posebno se istaknula u predstavi ‘Ponovno ujedinjenje dviju Koreja’ autora Joëla Pommerata, a u režiji Paola Magellija.

Nataša Janjić

– Uživamo igrati tu predstavu. Osjećam da je i publika sve više prihvaća – zaključila je Nataša. Premijera predstave bila je krajem rujna.

Nataša Janjić

– Predstava se tiče svih nas. Bez ljubavi nitko ne može živjeti. Svi smo stalno u potrazi za ljubavlju. Predstava je toliko jaka jer je životna – rekla je tada glumica za portal Scena.hr.

Foto: Scena.hr