fbpx

Od 17. rujna kriminalistička serija Šifra (The Code)

Kriminalistička serija Šifra (The Code) oduševit će vas inteligentnim misterijem i fenomenalnim likovima

Dobitnica nagrada za najbolju seriju, nova australska kriminalistička serija Šifra (The Code) na Pickbox NOW stiže 17. rujna 2021. godine. U dvjema sezonama, koje obje stižu istodobno, serija Šifra prikazuje braću koja se upletu u zataškavanje, a žanrovski se može opisati kao politički triler.

Šifra

Glavnu ulogu Jessea Banksa tumači fantastični nagrađivani glumac Ashley Zukerman (Manhattan, Succession), a osim njega, u prvoj sezoni imamo prilike gledati i divnu Lucy Lawless (Xena: Warrior Princess) te u drugoj sezoni glumca Anthonyja LaPagliju kojeg na Pickboxu gledamo u seriji Halifax: Retribution.

Šifra

BROJNE NAGRADE

Serija Šifra (The Code) dobitnica je nekoliko nagrada Australske akademije filmske i televizijske umjetnosti (AACTA), od kojih je važno istaknuti nagradu za najbolju dramsku seriju i najboljeg glavnog glumca, a koja je pripala popularnom glumcu Ashleyju Zukermanu (Manhattan, Succession).

Australsko udruženje redatelja također je nagradilo seriju nagradom za najbolju režiju, a udruženje scenarista seriju je proglasilo najboljom dramskom serijom.

S iznimnim pohvalama za australsku kinematografiju, kritičari hvale The Code ne samo zbog toga što je autentičan i zanimljiv politički triler nego i po zaista fenomenalnoj glumi Ashleyja Zukermana.

Inteligentni misterij i fenomenalni likovi

Ned i Jesse Banks su braća – Ned je ambiciozni novinar, a Jesse je mladi, genijalni haker. Ono što se rijetko viđa na televiziji jest da je glavni lik, Jesse, mladi čovjek koji ima autizam. Prikazu mentalnog zdravlja serija pristupa delikatno, ali sirovo. Naime, Jessejev autizam nije prikazan kao hendikep, upravno suprotno – on je genijalac, sposoban za nevjerojatne stvari.

Njih dvojica istražuju novu priču koja će ih odvesti na put koji nisu mogli ni zamisliti. Uključe se u veliki istraživački projekt u kojem istražuju strogo čuvane tajne, a uskoro shvate kako su mnogi uključeni u tu priču ušutkani.

Sumnjive korporacije, nepouzdana vlada, inteligentni misteriji i fenomenalni likovi ono su što seriju The Code čini posebnom i vrijednom gledanja.

Obje sezone kriminalističke serije Šifra (The Code) gledajte od 17. rujna samo na Pickbox NOW!

Foto: Press