Prijenos: 13. Snježna kraljica

Zagreb…

HRT ovog vikenda – izravan prijenos: 13. Snježna kraljica

Snježna kraljicaHrvatska radiotelevizija (HRT) i ove će godine izravno pratiti slalomsku utrku ‘Snježna kraljica’, koja se ovog vikenda po 13. put održava na Sljemenu. Program počinje danas u 18.00 sati na Drugom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV2) prijenosom ždrijeba brojeva za žensku slalomsku utrku koja je na rasporedu u subotu.
Prva vožnja na rasporedu je u subotu oko 13.00 sati uz prijenos na HTV2, a druga od 16.00 sati. Kao i prošlih godina, HRT će prikazati uvodne emisije, u kojoj će s relevantnim gostima poput Ivice Kostelića i ostalih skijaških stručnjaka analizirati slalomske utrke na Sljemenu.
Sljedećeg dana, u nedjelju 6. siječnja, također na HTV2, na rasporedu je prijenos prve muške utrke s početkom u 12.00 sati, dok je druga vožnja na redu oko 15.20 sati. Žensku utrku komentirat će Daniel Križ, a mušku Robert Jelečević, dok im je sukomentator nekadašnji skijaški trener Slaviša Weiner.
– HRT je za ovaj važan sportski događaj angažirao velike ljudske i tehničke kapacitete, pa će tako prijenos utrke raditi s više od 20 kamera, pod redateljskom palicom glavnog režisera Ranka Varlaja. Signal prijenosa uživo će preuzimati više od 20 eminentnih televizijskih kuća, a prema nekim procjenama utrku sa Sljemena vidjet će oko 300 milijuna ljudi širom svijeta – poručuju s HRT-a.
Na muškoj utrci nastupit će šestero hrvatskih predstavnika, i to: Istok Rodeš, Matej Vidović, Elias i Samuel Kolega, Filip Zubčić te Leon Nikić, a jedina hrvatska predstavnica je Andrea Komšić.

Foto: Press – arhiva