fbpx

Provjereno 500. izdanje – istraživačka emisija koja mijenja društvo

Hrvatska…

Uvijek ćemo dati sve od sebe, biti odvažni i nećemo popuštati sve dok ne dobijemo odgovore, kaže urednica emisije Provjereno Ivana Paradžiković

Provjereno– Iznimno sam ponosna što smo u proteklih 500 emisija uspjeli u tome da javnost percipira ‘Provjereno’ kao sinonim borbe za prava diskriminiranih, obespravljenih i marginaliziranih u društvu, a našu ekipu kao uigran tim stručnjaka kojima je stalo do pozitivnih promjena. Javnost zna da ćemo zagristi i učiniti sve kako bismo opravdali njihovo pouzdanje. Iza nas su brojne potresne priče, političke i kriminalne afere koje smo razotkrili, ali i priče dobrih i inspirativnih ljudi. Nastavljamo na tom putu, uvijek ćemo dati sve od sebe, biti odvažni i nećemo popuštati sve dok ne dobijemo odgovore. S pričama naših sugovornika budimo se i idemo spavati, znamo da je na nama velika odgovornost i uvijek se veselimo kada se nešto pomakne, promijeni na bolje – kaže urednica emisije Provjereno Ivana Paradžiković.
Domaća istraživačka emisija ‘Provjereno’ ovoga četvrtka, 14. veljače 2019. godine obilježava 500. izdanje. Tim se povodom okupila i novinarska ekipa emisije na čelu s urednicom i voditeljicom Ivanom Paradžiković. Ekipu emisije Provjereno čine: Mato Barišić, Ema Branica, Ivan Čorkalo, Ana Malbaša, Kristian Došen i Maruša Stamać. Svakoga tjedna članovi ekipe vrijedno se pripremaju, temeljito istražuju, izlaze na teren i prikupljaju sve bitne informacije kako bi gledateljima donijeli uvijek nove priče, a pozitivne reakcije i povjerenje gledatelja nikada ne izostaju.
Tijekom proteklih dvanaest godina uz svaku emitiranu emisiju prosječno je bilo više od 416 tisuća gledatelja*. Njihovo povjerenje u tim ‘Provjerenog’, kojem se iznova obraćaju kako bi im pomogli ispraviti nepravdu, prema riječima urednice predstavlja dodatan motiv i ohrabrenje za budućnost.
– Inspiracija i veliki poticaj za naredno razdoblje stvaranja Provjerenog ostaju upravo ljudi koji dižu svoj glas i pričaju svoje priče kako bi nešto istinski promijenili. Njihova zahvalnost ne može se opisati i to daje smisao svemu što radimo – zaključuje Ivana Paradžiković.
U jubilarnom, 500. izdanju ‘Provjerenog’ Ivan Čorkalo obradit će temu problema hrvatskog zdravstvenog sustava, Mato Barišić razgovarao je sa Slovenkom koja čeka eutanaziju, Ana Malbaša istražila je pozadinu afere s lažnim diplomama, a Maruša Stamać pripremila je priču o devetogodišnjaku koji je upisao fakultet. Emisija Provjereno je na rasporedu u četvrtak, 14. veljače u 22.30 sati na Novoj TV.

*Izvor: AGB Nielsen
Period: 5.9.2007. – 7.2.2019.
Ciljna skupina: 4+

Foto: Press