fbpx

Prve dame: Moć stila – Jackie Kennedy, Nancy Reagan, Michelle…

Zagreb…

Nova serija Prve dame: Moć stila – Od Dolley Madison, Eleanor Roosevelt i Jackie Kennedy pa sve do Nancy Reagan, Hillary Clinton, Michelle Obama i drugih

Jackie KennedyHrvatska radiotelevizija od petka, 14. rujna 2018. godine na svom Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 21.30 sati započinje s prikazivanjem izvrsne dokumentarne serije Prve dame: Moć stila koja u četiri epizode govori o suprugama američkih predsjednika.
Serija prikazuje živote nekih od najistaknutijih i najznačajnijih žena svog doba: pionirki na svojim područjima, modnih ikona, diplomatkinja, ratnih heroina i globalnih superzvijezda. Od Dolley Madison, Eleanor Roosevelt i Jackie Kennedy pa sve do Nancy Reagan, Hillary Clinton, Michelle Michelle ObamaObama i drugih, u ovoj seriji možemo vidjeti kako su živjele žene koje su ostavile neizbrisiv trag na zbivanja u Bijeloj kući, ali isto tako i na cijelu naciju.
Serija otkriva izazove s kojima su se susretale i predstavlja njihova postignuća. Ne prikazuje ih samo kao javne osobe, već nas upoznaje i s njihovim privatnim životima.
Serija donosi životne priče tih žena, od dama koje su se služile svojim stilom kao oružjem u diplomaciji i pionirki koje su nastojale srušiti tradicionalne vrijednosti i ideale pa sve do Jackie Kennedyonih koje su hrabrile i tješile naciju u trenucima rata, poput Eleanor Roosevelt i onih koje su se pukim slučajem našle u ulozi prvih dama, dok je vjerojatno najteža sudbina snašla Jackie Kennedy, čiji je suprug ubijen na dužnosti predsjednika SAD-a 22. studenoga 1963. u Dallasu.
Prva epizoda prati živote triju dama s ponajviše stila a to su bile Jackie Kennedy, Nancy Reagan i Dolley Madison. Odjeća prve dame i način na koji je uredila Bijelu kuću nisu samo odraz njezine osobnosti, već i moćno političko oružje koje služi za stvaranje slike uspješnog predsjednika i supruga.
Serija je nastala u produkciji Finestripe Productions i Smithsonian Networks a odabrala ju je Mira Vočinkić.

Foto: Press