fbpx

Psi s važnim poslovima

Dokumentarna serija Psi s važnim poslovima

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka, 2. studenog 2020. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u popodnevnom terminu od 16.45 sati počinje s prikazivanjem zanimljive dokumentarne serije Psi s važnim poslovima u trajanju od pet epizoda.
Psi nas ne prestaju zadivljivati. Inteligentni su, odani i sposobni za razne stvari za koje ljudi nisu. Nije čudno da nam pomažu u nizu poslova, a neki su jednostavno nevjerojatni. Serija Psi s važnim poslovima istražuje neobične poslove koje naši četveronožni prijatelji obavljaju diljem svijeta i detaljno analizira kako psi spašavaju živote, sprječavaju potencijalne katastrofe, spašavaju obitelji i štite cijelu jednu vrstu.

Psi

Diljem svijeta psi nas spašavaju u nizu neočekivanih scenarija. Neki traže preživjele poslije katastrofa ili spašavaju životinje koje lovokradice i trgovci divljim životinjama ugrožavaju. Drugi nam pomažu u nevolji – i na kopnu i u vodi. Od neustrašivih pasa koji iskaču iz helikoptera do pasa koji sprječavaju kobne bolesti u košnicama, ova će vam serija o psećoj hrabrosti i inteligenciji otkriti nešto o vašem ljubimcu o čemu niste ni sanjali. Upoznat ćemo njemačku dogu Georgea, koji je preobrazio život bolesnoj 13-godišnjakinji iz Massachusettsa. Križanac labradora i njemačkog ovčara Ruger jedan je od najboljih pasa na svijetu za zaštitu životinja od lovokradica. U Philadelphiji je slijepa žena ponovno počela živjeti zahvaljujući svojoj novoj partnerici za trčanje.
Na drugom kraju svijeta, u Namibiji, Jack Russell terijerka prava je super dadilja koja se brine za cijeli niz vrsta. U Keniji tim pasa svakodnevno patrolira i štiti ugrožene nosoroge od lovokradica. U Nacionalnom parku Glacier u SAD-u izvanredna graničarska ovčarka svojim urođenim sposobnostima štiti ljude od divljih životinja i divlje životinje od ljudi.

Psi

Istražit ćemo kako to da su psi inteligentni, odani i sposobni za svašta za što mi jednostavno nismo. Pokazat ćemo kako su nam njihov moćni njuh, snaga i izdržljivost i bezgranična želja za igrom omogućili da iskoristimo njihove prirodne sposobnosti i dobijemo impresivnu paletu pasa s izvanrednim poslovima!

Foto: Press