fbpx

Razmišljaj poput životinje

Dokumentarni film Razmišljaj poput životinje

U ponedjeljak, 20. rujna 2021. godine s početkom u 16.47 sati na HRT – HTV2, na programu je dokumentarni film Razmišljaj poput životinje.

poput životinje

Svi znamo da slon nikad ne zaboravlja. A kolibrić? Tigar je snalažljiv. A kornjača? A ako mislite da starog psa ne možete naučiti nove trikove, možda niste proveli neko vrijeme sa svinjom.

životinje

U ovom zabavnom dokumentarcu koji potiče na razmišljanje pozabavit ćemo se uzbudljivim novim istraživanjima i otkloniti stare mitove o tome kako životinje uistinu razmišljaju.

Od podnožja kanadskog Stjenjaka do spektakularnog prirodnog rezervata u Južnoj Africi, film predstavlja vrhunske znanstvenike i fascinantna stvorenja koja proučavaju – životinje koje posjeduju složenije kognitivne vještine i emocionalnu dubinu nego što smo mi ljudi pretpostavljali.

Film Razmišljaj poput životinje je usredotočen na vrste koje su se uglavnom ignorirale ili ih se podcjenjivalo. Ono što ćete otkriti moglo bi vas iznenaditi: ribe koje obmanjuju jedne druge, gušteri koji mogu rješavati probleme, majmuni koji uče hrvanjem, ulješure koje razgovaraju.

Pružajući uvid u skriven svijet životinja i preispitujući uvriježena mišljenja, dokumentarac ujedno postavlja važna pitanja o tome kako mi, kao ljudi, razmišljamo o tim stvorenjima i odnosimo se prema njima.

Scenarij: Leora Eisen
Režija: Leora Eisen
Odabrala: Mira Vočinkić
Producentica: Leora Eisen

Foto: Press