fbpx

Počinje snimanje igrane serije Dnevnik velikog Perice

Zagreb…

Dnevnik velikog Perice u režiji Vinka Brešana

Dnevnik velikog PericeHrvatska radiotelevizija (HRT) u utorak 24. ožujka 2020. godine počinje snimati novu igranu seriju Dnevnik velikog Perice u režiji Vinka Brešana. Serija će se snimati na lokacijama u Zagrebu i okolici, a kroz šest epizoda pratit će životnu priču Perice Šafraneka. Serija opisuje događaje koji se zbivaju 1964. godine, tridesetak godina nakon događaja opisanih u legendarnom filmu Kreše Golika Tko pjeva zlo ne misli, a sve će kulminirati velikom poplavom.
Dnevnik velikog PericeMirjana Bohanec Vidović, glavna glumica kultnog filma, glumit će i u seriji čija se radnja događa u bitnom razdoblju za Zagreb. Šezdesete godine prošlog stoljeća vrijeme su začetka pop kulture u Hrvatskoj, a serija donosi duh vremena u kojem su pokrenute dugoročne i povijesne promjene. To je doba nastanka potrošačkog društva u socijalističkom okviru, doba u kojem se sudaraju totalitarni režim i sve veće liberalne težnje mlade generacije, iskazane prije svega u modi i glazbi. Ljubav, moda, pjesma i žudnja tematske su okosnice priče koju će gledateljima predstaviti vrhunska glumačka postava.
Autor serije i izvršni producent je Albino Uršić, a u scenarističkom timu koji je radio na seriji ističu se i poznati književnici Renato Baretić i Emir Imamović. Glazbeni producent serije je Gordan Muratović.
Seriju za HRT proizvodi neovisni producent Croatia film, a gledatelji će seriju imati prilike vidjeti u kasnu jesen 2020. godine.

Foto: Press