fbpx

Oliver Dragojević, Zoran Predin&Matija Dedić i Josipa u Rovinju

Rovinjsko ljeto…

Oliver DragojevićOliver Dragojević otvorit će u subotu, 1. srpnja 2017. godine sedmi po redu Rovinj Jazz Festival, koncertom koji će se održati na rovinjskom gradskom parkingu Valdibora. Čaroban ambijent, s pogledom na more, stari grad i crkvu sv. Eufemije dodatno će uljepšati jedinstveni glas ovogodišnjeg dobitnika Porina za najbolju mušku vokalnu izvedbu. Ova je godina posebna za Olivera jer, uz to što slavi 70. rođendan, obilježava i 50 godina bogate glazbene karijere koja ga je učinila fenomenom pop glazbe. Oliver broji 23 studijska albuma, brojne kompilacije, nagrade struke i publike, zbog kojih uživa povlašteno mjesto na glazbenoj sceni, a iza njega su i koncerti u najpoznatijim svjetskim dvoranama kao što su njujorški Carnegie Hall, londonski Royal Albert Hall, pariška Olympia.

Zoran Predin, Matija Dedić

Sredinom srpnja u Rovinj stižu vrsni kantautor Zoran Predin i pijanist Matija Dedić koji će 14. srpnja nastupiti u prostoru bivše Tvornice duhana Rovinj (ex-TDR). U svom emotivnom i sjetnom izričaju rovinjskoj će publici predstaviti repertoar autorskih pjesama, kao i obrade velikih regionalnih hitova koji su našli svoje mjesto na albumima “Tragovi u sjeti” (2011.) i “Tragovi u sjeti 2” (2016.). Skladbama kao što su “Potraži me u predgrađu”, “Sve što želim u ovom trenutku”, “Priča o Vasi Ladačkom”, “Jesen u meni”, “Ti si mi u krvi”, publiku će povesti na izlet kroz značajne glazbene trenutke, markacije scene i vremena u kojem živimo.
Josipa LisacIznimna vokalistica Josipa Lisac u Rovinju će, baš kao i dvojac Predin & Dedić, nastupiti u prostoru ex-TDR 22. srpnja. Vokalno superiorna, prepoznatljiva po svojim specifičnim i sjajnim interpretacijama te jedinstvenom modnom izričaju, već 50 godina oduševljava dosljednošću i uvijek novim i zanimljivim načinom izvedbe svojih pjesama. Početak njene samostalne karijere obilježilo je upoznavanje s popularnim rock’n’roll pjevačem i skladateljem Karlom Metikošem s kojim snima svoj prvi profesionalni album, antologijski “Dnevnik jedne ljubavi”, koji je 2013. godine proslavio 40. rođendan.

Foto: Press