fbpx

Na malim ekranima serija Dobra borba: Perje će frcati

HRT…

Serija Dobra borba u trajanju od 10 epizoda

Dobra borbaHrvatska radiotelevizija (HRT) od utorka, 26. ožujka 2019. godine na svom Drugom programu (HRT-HTV2) u udarnom terminu od 20.05 sati počinje s prikazivanjem serije Dobra borba u trajanju od 10 epizoda. Riječ je o spin-offu popularne odvjetničko-političke serije Dobra žena koja, kao i matična serija, govori o ženi koja se nakon skandala vraća karijeri odvjetnice.
Radnja serije Dobra borba počinje godinu dana nakon događaja u posljednjoj epizodi „Dobre žene“ i Diane Lockhart (C. Baranski) je svega dosta. Dok je na televiziji gledala Trumpovu inauguraciju, shvatila je da je krajnje vrijeme da se pokupi. Dala je polog za kuću u Provansi, dala otkaz u odvjetničkom uredu i namjerava u Francuskoj pisati memoare. Ali rijetko kad u životu sve ide glatko.
Dobra borbaU trenutku kad Diane odluči napustiti pravo, njezino kumče Maia Rindell (R. Leslie) počinje karijeru kao suradnica u Dianeinom uredu. Ali Maijini roditelji Lenore i Henry Rindell (B. Peters i P. Guilfoyle) izazovu iznenadani financijski skandal – deset puta veći nego Madoffov – koji cijeli Chicago baci na koljena. Svi se počnu zgražati nad Maijom, a Diane nakon blistave karijere ostane bez ičega.
Zbog financijskog skandala koji su Rindelli skrivili, Diane izgubi sav novac, a u stari je ured više ne žele primiti. Nada joj se vrati tek nakon što joj njezin stari pravni rival Adrian Boseman (D. Lindo) velikodušno ponudi posao u Reddick, Boseman & Kolstadu, njegovom uredu gdje su zaposleni samo Afroamerikanci. Diane ga uspije nagovoriti da primi i Maiju, usprkos skepsi njegove partnerice Barbare Kolstad (E. Tazel).
U Reddick, Boseman & Kolstadu Diane susreće poznata lica. Među njima su Marissa Gold (S. Steele), a tu je i bivša partnerica Alicije Florrick, Lucca Quinn (C. Jumbo), koju čekaju obračuni s Colinom Morrellom (J. Bartha), novom zvijezdom u tužilaštvu. Iako počinju sa samog dna, Diane i Maia su spremne za borbu – perje će frcati.

Foto: Press