Kriminalistička serija Shakespeare i Hathaway – privatni istražitelji

Zagreb…

Druga sezona kriminalističke serije Shakespeare i Hathaway od ovog petka na HRT-u

Shakespeare i HathawayHrvatska radiotelevizija (HRT) od petka, 28. veljače na Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 15.55 sati započinje s prikazivanjem druge sezone kriminalističke serije Shakespeare i Hathaway – privatni istražitelji.
Osebujni detektivski dvojac vraća se u drugoj sezoni luckaste BBC-jeve kriminalističke serije koja obiluje žrtvama ubojstava, komedijom i tajanstvenim slučajevima.
Frank i Lu su posve različiti. Frank je Shakespeare i Hathawaytalentiran i mrzovoljan detektiv s izvrsnim instinktima. Lu je šarmantna frizerka koja često upada u nevolje. Njih dvoje nipošto ne bi trebali raditi zajedno, ali nekako se i to dogodilo.
Ovaj neobični i vrlo zabavni detektivski par ponovno je u akciji. Rade u Stratfordu na Avonu, rodnom mjestu Williama Shakespearea. Slikovite ulice vrve turistima, ali i lukavim zločincima, muljatorima i varalicama.
Mjesni teniski klub okupljalište je uglađenog srednjeg sloja, ali na svakom koraku ima mutnih poslova. U noći je nestao čistokrvni pas, a glavni sumnjivci su osobni trener i stilist.
Prevara, iznuda, poroci, krađa identiteta i korupcija vrebaju ispod površine ovog naizgled krasnog gradića. Frank i Lu moraju naučiti vjerovati jedno drugomu iako se ne vole baš uvijek.
Dobro došli u rodno mjesto slavnog barda gdje je stvarnost čudnija od fikcije i podli zločinci upadaju u vrlo zanimljive i dramatične situacije.

Shakespeare i Hathaway – privatni istražitelji
Uloge: Mark Benton, Jo Joyner, Patrick Walshe McBride, Amber Aga
Autori: Paul Matthew Thompson, Jude Tindall
Urednica: Mira Vočinkić

Foto: Press