Premijerno: Nova serija Sluškinjina priča na malim ekranima

TV…

Sluškinjina priča u trajanju od 10 epizoda

Sluškinjina pričaHrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka, 30. rujna 2019. godine na svom Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 23.45 sati započinje s premijernim prikazivanjem dramske serije Sluškinjina priča u trajanju od 10 epizoda.
Ova dramska serija, utemeljena na nagrađenom bestseleru Margaret Atwood, govori u životu u distopijskom Gileadu, totalitarnom društvu smještenom na Sluškinjina pričateritoriju nekadašnjih Sjedinjenih Američkih Država. Gilead je suočen s ekološkim katastrofama i demografskih padom, a njime upravlja izopačeni fundamentalistički režim koji prema ženama postupa kao prema državnoj imovini.
Kao jedna od rijetkih preostalih plodnih žena, Offred (Elisabeth Moss) sluškinja je u zapovjednikovom kućanstvu, a pripada kasti žena prisiljenih na seksualno ropstvo, što je posljednji očajnički pokušaj da se obnovi stanovništvo razorenog svijeta. U tom bešćutnom društvu gdje jednu krivu riječ može platiti glavom, Offred balansira između zapovjednika, njihovih okrutnih žena, kućanica Marthi i ostalih sluškinja, gdje svatko može biti gileadski špijun. Ona ima samo jedan cilj: preživjeti i naći kćer koju su joj oduzeli.
Serija Sluškinjina priča je osvojila Primetime Emmy 2018. u nekoliko kategorija; Zlatni globus 2018. za najbolju dramsku TV seriju i najbolju žensku ulogu u dramskoj TV seriji (Elisabeth Moss) te nominacija za najbolju sporednu žensku uloga (Ann Dowd); nominacije za Zlatni globus 2019. te na desetke različitih strukovnih nagrada od produkcije, adaptiranog scenarija, fotografije, šminke…

Foto: Press