fbpx

Špijunska serija Ubijanje Eve na malim ekranima

Zagreb…

Špijunska serija Ubijanje Eve u trajanju od osam epizoda

Ubijanje EveHrvatska radiotelevizija (HRT) od petka, 6. ožujka na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 23.20 sati počinje s prikazivanjem špijunske serije Ubijanje Eve u trajanju od osam epizoda.
Serija Ubijanje Eve prati živote dviju žena: Eve je oštroumna agentica MI5 koja se dosađuje radeći uredski posao i mašta o tome da bude prava špijunka. Villanelle je ćudljiva, talentirana ubojica, koja se ne želi odreći Ubijanje Eveluksuznog stila života koji joj omogućuje njezin posao. Serija odudara od tipičnih špijunskih trilera: glavni likovi su dvije snažne i iznimno inteligentne žene, opsjednute jedna drugom, koje se izravno sukobljavaju u epskoj igri mačke i miša.
Scenarij za seriju napisala je Phoebe Waller-Bridge prema popularnim pričama Lukea Jenningsa.
Serija Ubijanje Eve je dobila nekoliko priznanja, uključujući nagradu Peabody i nagradu Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti za najbolju igranu seriju. Obje glavne glumice, S. Oh i J. Comer osvojile su brojne nagrada za najbolju glumicu za uloge u toj seriji, dok je Fiona Shaw za ulogu Carolyn Martens dobila nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu.
Uloge: Sandra Oh (Eve Polastri), Jodie Comer (Oksana Astankova/Villanelle), Fiona Shaw, Darren Boyd, Owen McDonnell, Kirby Howell-Baptiste
Seriju Ubijanje Eve je odabrala Martina Rajšek.

Foto: Press