fbpx

Stanje u 9 sati: U Hrvatskoj 81 zaraženih virusom Covid-19

Hrvatska…

U Hrvatskoj imamo 12 novih pozitivnih bolesnika, ukupno 81 pozitivnu osobu u državi – rekao je Vili Beroš

Covid-19, Vili BerošNacionalni stožer Civilne zaštite obratio se medijima i javnosti u 9.00 sati s najnovijim informacijama o koronavirusu u Hrvatskoj.
Ministar Vili Beroš kazao je da je zabilježeno novih dvanaest novooboljelih i ukupno je u Hrvatskoj 81 zaraženih virusom Covid-19.
– U Hrvatskoj imamo 12 novih pozitivnih bolesnika, ukupno 81 pozitivnu osobu u državi. Napravljeno je više od 1100 testiranja testiranja. Diljem Europe je situacija sve teža – rekao je ministar zdravastva Vili Beroš.
– Od danas u 7.00 sati ujutro građani mogu zvati broj 113 gdje će volonteri odgovarati na sva pitanja građana vezana uz koronavirus. I centar 112 i 113 će pak preusmjeravati pozive službenicima koji se s mobitela javljaju od kuće, oni će vam reći sve što treba. Imate i stranicu www.koronavirus.hr na kojoj možete vidjeti sve informacije o virusu koje su vam potrebne – rekao je Krunoslav Capak.
– Policija i sanitarna inspekcija vrijedno rade svoj posao vezano uz samoizolaciju – imali smo 779 prijava građana, a u 132 slučaja su građani ulovljeni da se ne pridržavaju te mjere. Koliko je meni poznato privatna testiranja ne postoje i ako netko zna za takav laboratorij neka nas odmah obavijesti – dodao je Capak.
– Ne bih govorio o mjerama zatvaranja kafića još. Danas je u proceduri zakon koji će dati dodatnu snagu Nacionalnom stožeru za civilnu zaštitu da provede potrebne mjere na teritoriju cijele Hrvatske – kazao je Capak.
Covid

Izvor: HZJZ
Foto: Pixabay