fbpx

Svečano dodijeljene nagrade Eufemija

Eufemija – Rovinj art and more 2021.

U kultnoj zagrebačkoj kazališnoj kavani – Kavkaz dodijeljene su nagrade Eufemija za najbolja umjetnička ostvarenja na festivalu Rovinj art and more 2021. Nagrade koje se sastoje od kipića sv. Eufemije, diplome i vina st. Euphemia vinarije Vicoda uručili su glumica Mila Elegović i direktor festivala Ronald Braus.

Eufemija

Za izvedbu suite Slike s izložbe M. P. Musorgskog nagradu je dobio klavirist Karlo Ivančić. Dinko Bogdanić je dobio nagradu za koreografiju baleta Romeo i Julija, dok je primabalerina Ervina Sulejmanova osvojila za ulogu gospođe Capuleti u predstavi Romeo i Julija.

Eufemija

I posljednja nagrada Eufemija dodijeljena je predstavi Carlotta Grisi od Vižinade do vječnosti. Nagradu su primile redateljica Ljiljana Gvozdenović i glumica Annamaria Serda.

Eufemija

Uslijedile su dodjele zahvala brojnim sponzorima.

Podsjećamo, festival je ove godine trajao od 9. srpnja do 2. listopada i u grad podno crkve sv. Eufemije doveo preko 150 umjetnika.

Sljedeće 4. izdanje festivala je u pripremi, format će biti sličan ovogodišnjem uz želju i nadu da će epidemiološke mjere dopustiti rad i uživanje u kulturi – poručuju organizatori.

Foto: Press – Ronald Braus