fbpx

Svi putevi vode u Kerempuh – nova sezona 2021./2022.

Satiričko kazalište Kerempuh

Satiričko kazalište Kerempuh održalo je u utorak, 7. rujna konferenciju za medije na kojoj je predstavilo novu sezonu 2021./2022. te veliku promotivnu korporativnu kampanju koju pokreće početkom rujna, uz uvođenje sezonske pretplate na svoje najpopularnije repertoarne predstave.

Kerempuh

– Kampanju pod nazivom Svi putevi vode u Kerempuh, nastalu prema scenariju dramaturginje Jelene Kovačić, osmislili smo proljetost, ohrabreni jenjavanjem broja zaraženih, što nam je dalo nadu da će gledalište na jesen biti otvoreno u punom kapacitetu.

To zasad još nije slučaj, no vjerujemo da će se uz sve veću procijepljenost situacija dodatno poboljšati. U svakodnevnoj pak komunikaciji s gledateljima otkrili smo da velik dio javnosti uopće nije upoznat s činjenicom da su kazališta svo ovo vrijeme otvorena, kao i to da su mnogi vjerni gledatelji u proteklih godinu dana izgubili naviku odlaska u kazalište odnosno izbjegavaju zatvorene prostore zbog straha od zaraze, iako je poznato da se niti jedan gledatelj u niti jednom kazalištu nije zarazio.

Imajući sve to na umu, željeli smo ovom akcijom potaknuti i ohrabriti što veći broj ljudi na povratak u kazalište – pojasnila je Stela Stazić Telebuh, voditeljica marketinga, prodaja i promidžbe kazališta Kerempuh.

U novoj sezoni kazalište Kerempuh po prvi put uvodi i pretplate na svoje najpopularnije i najprodavanije repertoarne predstave, kako bi vjernoj kazališnoj publici omogućilo značajne popuste pri kupnji ulaznica, uz mnoge druge pogodnosti. Pretplatnici mogu odabrati pretplatu A ili B, od kojih svaka obuhvaća ulaznice za pet kazališnih predstava po atraktivnoj cijeni od 250 kn.

Promotivni spot pod nazivom „Pretplati se na smijeh“ možete pogledati na linku.

Upis pretplate traje od 7. rujna do 8. listopada 2021., a moguće ju je kupiti online ili na blagajni kazališta.

Redatelj Krešimir Dolenčić predstavio je prvu Kerempuhovu ovosezonsku premijernu predstavu “Darian – Hrvatski kralj samopomoći” Dine Vukelić, praizvedba koje će se održati 10. listopada.

– Dislocirana u blisku budućnost, ova predstava, s raskošnom glumačkom podjelom predvođenom Borkom Perićem u naslovnoj ulozi, distopijska je satira naše pretjerane, svim nedaćama, samoćom i pandemijom pogođene svakodnevice. U atmosferi kaosa i rasula otuđenog društva, ali i instant-utjehe blještavilom popkulture i zvijezdama, mozaičnim showovima i lakim sadržajima, nesretan narod spas i smisao traži u svome guruu, neiskvarenom i vanjskim svijetom neokrznutom Darianu, nehotičnom kralju samopomoći – rekao je Dolenčić.

Novu sezonu kazalište Kerempuh nastavlja premijerom predstave “Razbijeni vrč” Heinricha von Kleista u režiji Lee Anastazije Fleger, koju je predstavila dramaturginja predstave Nikolina Rafaj:

– Predstava u središte postavlja korupciju i posljedično razočaranje u sudski proces, secirajući društvo i državnu vlast. Težnja za postavljanjem ovog teksta, uz njegovu aktualnost, proizlazi iz sveprisutnosti činjenice kako oko nas i dalje šeću oslobođeni krivci, utišane žrtve, kao što se i na većinu takvih slučajeva okreće glava, a trenutna se utjeha pronalazi u mislima poput moglo je i gore.

Posljednji u nizu premijernih predstava slijedi autorski projekt Nikole Zavišića i Dore Golub, radnog naziva “Maša u plamenu strasti”.

– Dramaturško – redateljski koncept predstave koja se bavi fenomenom tzv. ljubića u središte radnje postavlja suvremenu junakinju zvanu Maša, strastvenu konzumenticu popularne kulture u ranim tridesetim godinama života.

Bježeći od svakodnevice okrutnog ekonomskog i ljubavnog tržišta na čijim se planovima nikako ne snalazi, Maša se opsesivno unosi u zaplete filmskih romantičnih komedija i ljubavnih romana, sve dok izmišljeni likovi ne probiju fikcionalni okvir, izravno sudjelujući u njezinoj stvarnosti.

Otvarajući prostor za parodiju podcjenjivačkog i elitističkog odnosa dominantne kulture spram tzv. ženskih žanrova, ova će komedija svoje uporište ipak pronaći u glavnoj preokupaciji većine ljubavnih romana i romantičnih komedija – borbi jedne mlade žene za svoj ljubavni happy end unatoč surovoj stvarnosti – predstavio nam je svoj projekt autor i redatelj Zavišić putem video poziva.

Foto: Press – Kerempuh