fbpx

Princeza na zrnu graška autorica Maje Katić i Dunje Fajdić

Princeza na zrnu graška po prvi put u Žar ptici

– Svečana premijera predstave Princeza na zrnu graška održat će su srijedu 9. prosinca 2020. godine u 18.30 sati u GK Žar ptica sukladno svim epidemiološkim mjerama. Za sve koji ne budu mogli biti u dvorani, premijeru ćemo prenositi u live streamu putem You tube kanala, u sklopu Online srijede u Žar ptici kojom od početka studenog emitiramo online sadržaje za našu publiku – poručuju iz GK Žar ptica.

Princeza na zrnu graška

Glumice koje u GK Žar ptica postavljaju predstavu Princeza na zrnu graška kao autorice teksta su Maja Katić i Dunja Fajdić. Maja Katić je pritom i redateljica, dok Dunja Fajdić uz Bogdana Ilića igra u predstavi.

Princeza na zrnu graška

U ova ne baš lijepa vremena za sve nas, pogotovo za izvedbene umjetnosti pa i za dječje kazalište, ove dvije svestrane glumice priredili su nam povratak u bajku i odmak od svakodnevice koji je potreban svakom djetetu, ali i odraslima koji nisu zaboravili biti djeca.

Princeza na zrnu graška

Može li biti bajke bez jedne princeze. Teško! A što čini jednu princezu pravom princezom, otkriva nam ova predstava. Prinčeva majka misli da s to zlatna kruna, otmjena odjeća i ljupko držanje. Ona silno želi oženiti sina djevojkom koja rado gnjavi sluge, namješta kisele osmjehe i školski poštuje sva pravila dvora. Međutim, na vrata dvorca zakucat će prava pravcata, ali pomalo neobična princeza. Njoj će od krune i raskošnih haljina, biti važnije pomagati ljudima i ptičicama, tješiti tužnog paža i ohrabriti plašljivog princa, te uveseljavati sve oko sebe. S takvom princezom morat će se složiti čak i staromodna kraljica!

Foto: Press – Vladimira Spindler