fbpx

Sportske igre mladih svečano zatvorene na splitskoj Rivi

Split…

Sportske igre mladih– I na ovim jubilarnim 20. Igrama, uspješno smo prenjeli poruku o prijateljstvu, jednakosti i zajedništvu djece bez obzira od kuda dolaze i nadam se da smo opet pokazali da je osnovni cilj Igara natjecati se i družiti. Ponosan sam da djeca prepoznaju Igre i da ih svake godine sudjeluje sve više – izjavio je Zdravko Marić, predsjednik Sportskih igara mladih.
Jubilarne 20. Sportske igre mladih svečano su zatvorene na splitskoj Rivi. Više Sportske igre mladihod 140 tisuća djece iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije sudjelovalo je na Igrama, a na zatvaranju se okupilo 800 pobjednika iz sve tri zemlje, koji su se natjecali u malom nogometu, rukometu, uličnoj košarci, odbojci, tenisu, stolnom tenisu, šahu, graničaru, utrci na 60 metara te odbojci na pijesku.
Prve Sportske igre mladih organizirane su 1996. u Splitu s ciljem da omoguće svim osnovcima i srednjoškolcima sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta.
Zatvaranju Igara prisustvovali su srebrni olimpijac Tonči Stipanović, izaslanica Predsjednice RH, Danira Nakić, izaslanik Hrvatskog sasbora, Petar Škorić, ministar vanjskih poslova Miro Kovač, ministar regionalnog razvoja Tomislav Tolušić, izaslanik Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja, gradonačelnik Splita, Ivo Baldasar, gradonačelnici Vukovara i Novske Ivan Penava i Vlado Klasan te brojni drugi.

Foto: Press