fbpx

Torna a Lisinski – 4 Tenora na otvorenom!

4 Tenora na otvorenom

4 Tenora – Đani Stipaničev, Marko Pecotić, Filip Hozjak i Vladimir Garić ponovno su na pozornici! Zahvaljujući programu “Jer svirati se mora” i Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, gala koncert 4 Tenora održat će se na otvorenom 24. lipnja u 20.30 sati!

4 Tenora

Fantastičnim četirima tenorima Đaniju, Marku, Vladimiru i Filipu nedostaju nastupi i druženja s njihovom vjerom publikom. A kako i ne bi kad su njihovi koncerti uvijek prepuni pozitivne energije, smijeha, šala i spontanih točaka. Zato su presretni što će u lipnju imati priliku za druženje na otvorenom sa zagrebačkom publikom. Zahvaljujući programu “Jer svirati se mora” i Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, gala koncert 4 Tenora s bendom bit će 24. lipnja u 20:30!

4 Tenora

Uzbudljiv program “Lisinski Atrium – Otvoreni Lisinski” održat će se u prolazu između Hrvatske matice iseljenika i Lisinskog. Ta će lokacija našim Tenorima biti ona na kojoj će imati prvi javni nastup u 2021., što im je osobito drago jer su se 2017. u Lisinskom prvi put u karijeri predstavili publici! Taj nezaboravni koncert emitiran je na nacionalnoj televiziji i objavljen na CD-u “4 Tenora u Lisinskom”, a iste su godine održali još jedan koncert u Lisinskom.

4 Tenora

Planirani koncert u 2020. prebačen je u 2021. tako da je Tenorima spontano došla ideja nazvati koncert “Torna a Lisinski” jer, osim što su povezani sa Zagrebom i glazbenim hramom, jako vole pjesmu “Torna a Surientto”.

4 Tenora, većinom Dalmatinci, uz izuzetak mladog Međimurca Filipa, vole Zagreb, a Zagreb voli njih. Tijekom karijere održali su briljantne koncerte na različitim lokacijama u našemu glavnom gradu. Uvijek s posebnim veseljem i osmjesima na licima govore o fenomenalnom koncertu u Ciboni 2018. na kojem su nastupili s Revijskim orkestrom Zagrebačke filharmonije – atmosfere se uvijek rado prisjećamo uz snimku na YouTube kanalu Scardone. S Orkestrom su nastupili i pod zvjezdanim nebom zagrebačke Šalate 2019., uz cijenjene goste Radojku Šverko i Gorana Karana. Neizostavan je nastup u suton na idiličnom Platou Gradec, odakle se pružao prekrasan pogled na zagrebačku katedralu, centar grada, zvonik crkve sv. Marije, a tu je i koncert u atriju Klovićevih dvora. Sve gušt do gušta!

I zato je itekako prigodan naziv “Torna a Lisinski” jer je Lisinski, kao i Zagreb, ono mjesto u kojem se osjećaju kao doma, mjesto koje predstavlja jednu od ključnih točaka u njihovoj karijeri i uz koje ih vežu brojne uspomene i emocije.

– Izuzetno sam sretan što se vraćamo na početak priče o Tenorima, koja je bila baš u dvorani Vatroslava Lisinskog, gdje smo se prvi put predstavili u punom sjaju na pravi način hrvatskoj publici. Samim time, tijekom svih ovih godina, možemo sada vidjeti koliki je i kakav to bio put. Torna a Lisinski u prenesenom je značenju tako povratak našim počecima, jedan restart. Napravili smo puni krug da bi mogli dobro sagledati koliko zapravo vrijedimo i koliko smo kvalitetni. Sam repertoar se dosta promijenio, ali okosnica naših početaka je ostala ista: vrhunska izvedba i šarm kao dobitna kombinacija! – izjavio je Marko Pecotić.

Tenori ne skrivaju da su se zaželjeli publike, a vjerujemo publika njih i njihove pozitivne energije i vokalne virtuoznosti. Na repertoaru koncerta naći će se njihove obrade i izvrsne interpretacije poznatih kancona, arija i evergreena, a ne sumnjamo da spremaju i pregršt iznenađenja, kako je rekao Marko. Publiku iznova oduševljavaju izvedbama stranih “Nessun dorma”, “O sole mio”, “La donna e mobile”, kao i domaćih pjesama te njihovih autorskih pjesama “Brod bez imena”, “Sve je tvoje”, “Pričaj mi”. Posljednja, “Moja Dalmacija”, donijela im je treću po redu nagradu publike na prošlogodišnjem Šibenskom festivalu.

Jer takvi su oni – spontani, svoji, humoristični. Zajedno izvrsno “dišu”, a uz impresivne vokale, njihova povezanost i kemija na pozornici neke su od karakteristika zbog kojih ih publika redovito prati dolaskom u velikom broju.

Požurite stoga po svoje karte jer je broj mjesta ograničen, sukladno mjerama, kako biste osigurali svoje mjesto na ovome veličanstvenom glazbenom druženju s Tenorima pod zagrebačkim nebom i zvijezdama!

Ulaznice potražite na prodajnim mjestima i na mrežnoj stranici Lisinskog.

Foto: Press