fbpx

Video: Hana Huljić predstavlja svoju treću pjesmu Sedmo nebo

Spot…

Nakon debitantske pjesme ‘Alisa’, drugog uratka naziva ‘Noć bez snova’, i treću u nizu Hana Huljić potpisuje kao kantautor

– Pjesmu sam jedno ljeto smislila u vožnji i odmah snimila na diktafon da je ne zaboravim. Riječ ‘rođendan’ koju je netko tada spomenuo na radiju nesvjesno me inspirirala i odmah sam otpjevala refren – rekla je Hana Huljić.

Hana Huljić

I ova je pjesma objavljena na dva jezika – hrvatskom i engleskom – na kojem nosim naziv ‘Birthday’ – jer je ova magistra kompozicije i glazbene teorije, obzirom kako joj je blisko strano glazbeno tržište koje istražuje već nekoliko godina nastupajući kao vokal u timu Maksima Mrvice na turnejama diljem svijeta, prije svega pjesmu zamislila na engleskom jeziku.

Hana Huljić

– Nakon što je pjesma nastala, slijedila je dvo-mjesečna turneja po Kini, te je pjesma zapravo tamo I završena. Zanimljiva je priča kako sam je dovršila zajedno s aranžerom Richardom Raynerom – svirajući na gumenoj kineskoj klavijaturi groznog zvuka koju sam nosila sa sobom, u improviziranom studiju- pjevala sam između tri jastuka kojima smo obložili snimač na mobitelu. Sve to bilo je tako spontano i nisam očekivala da će on već sutradan u autobusu napraviti aranžman na tu snimku – ispričala je mlada glazbenica.
Hana Huljić za englesku verziju ‘Birthday’ potpisuje glazbu i tekst, dok je za tekst hrvatske verzije ‘Sedmo nebo’, pomoć imala od mame – Vjekoslave Huljić.
Za pjesmu ‘Sedmo nego’ snimljen je i spot koji je Hana dugo smišljala i pripremala te izrađivala sve potrebno za njega, i dala, kako kaže cijelu sebe u tu posebnu priču.

Foto: Press