fbpx

Voditelji RTL-a ususret ulasku Hrvatske u Europu snimili kampanju

Voditelji RTL-aZa nešto manje od mjesec dana Hrvatska postaje 28 članica Europske unije. Baš kao što članice ove velike europske obitelji pripremaju dobrodošlicu Hrvatskoj, jake snage RTL Televizije spremaju se za veliki događaj 1. srpnja. Zvijezde RTL Televizije ovih dana snimaju kampanju ususret ulasku Hrvatske u Europsku uniju.
Voditelji Igor Bobić, Ana Brdarić Boljat, Tomislav Jelinčić, Nino Štambuk, Filip Brkić, Antonija Stupar Jurkin, Edita Misirić, Antonija Mandić, Antonija Blaće, Renata Sopek i Marijana Batinić ovih dana snimaju kampanju RTL Televizije ususret ulasku Hrvatske u Europsku uniju. Produkcijska ekipa i voditelji RTL-a imaju za cilj upoznati građane Hrvatske s ostalim članicama europske obitelji i zaželjeti dobrodošlicu na svim jezicima Unije. RTL-ove zvijezde vesele se ulasku Hrvatske u EU zbog brojnih prednosti koje ono donosi.

– Ulazak Hrvatske u Europsku uniju za mene kao novinara znači kraj jednog dugog i punog izazova puta. Sve prilagodbe i reforme za članstvo bile su dio našeg izvještavanja. Simbolično, u prvim ‘RTL Vijestima’ radio sam prvi prilog i prvi prijenos uživo i to upravo o ulasku Slovenije u EU, svečanosti na tromeđi te zemlje s Italijom i Austrijom te skidanju carinskih oznaka s granice u Novoj Gorici. Nešto više od devet godina kasnije, posebnim programima kroz cijeli lipanj, s vrhuncem 30. lipnja, RTL će označiti ulazak Hrvatske u EU- rekao je Igor Bobić, voditelj i urednik RTL Danas.

– Za mene kao novinara i voditelja ulazak u EU je izuzetan događaj, kao građanina Republike Hrvatske veću transparentnost, a za mog sina, nadam se, više mogućnosti kada odluči krenuti u svijet. Ulazak u EU ću proslaviti radno – izjavila je voditeljica Ana Brdarić Boljat, dok je Marijana Batinić rekla da će pjesma Tota Cotugna “Insieme Europe” za Hrvate napokon imati smisla.

M.Batinic– Veselim se ulasku u Europsku uniju jer ću napokon moći putovati Europom bez putovnice i reći ljudima da sam iz EU. Moja prva europska destinacija bit će Berlin, otići ću u posjet rodbini koju nisam vidjela još od osnovne škole – rekla je Marijana Batinić.

Kampanja s voditeljima RTL Televizije bit će na programu do ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, 1. srpnja 2013. godine.