fbpx

Ulaz besplatan: Zagrebačka filharmonija svečano za Dan državnosti

Zagreb…

Zagrebačka filharmonijaZagrebačka filharmonija, naš vodeći simfonijski orkestar, i jedan od nositelja open-air festivala Zagreb Classic, nastupa u programu ovogodišnjega festivala, u ponedjeljak 25. lipnja 2018. godine, s početkom u 21.00 sat. Prigoda je više nego svečana, ovim koncertom Zagrebačke filharmonije na festivalu Zagreb Classic, Grad Zagreb pridružuje se obilježavanju Dana državnosti.
 Zagrebačka filharmonijaA i program je u tome smislu doista i svečan i reprezentativan, te se sastoji od nekolicine dobro poznatih glazbenih brojeva svjetske literature, kao i antologijskih uspješnica hrvatske glazbene produkcije, zaključno sa slavnom Romancom Zrinjskog Ivana pl. Zajca i neizostavnom koračnicom U boj! za najbolji mogući finale ove svečane večeri.
Solisti koncerta su naš sjajni mladi, višestruko nagrađivani violinist Luka Ljubas te ugledni bariton, prvak Zagrebačke opere, Ljubomir Puškarić. Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će maestro Ivo Lipanović.
– Svečano i prigodno bit će na Trgu kralja Tomislava ovog ponedjeljka 25. lipnja! I što vam onda preostaje nego pridružiti nam se na festivalu Zagreb Classic – Gdje ćemo zajedno obilježiti Dan državnosti! – poručuju organizatori.

Foto: Press