fbpx

Mamići osuđeni: Zdravko Mamić 6 i pol godina, Zoran 4 godine i 11 mjeseci

Osijek…

Zdravko MamićŽupanijski sud u Osijeku danas je izrekao presudu Zdravku Mamiću, Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pernaru. Teretilo ih se da su iz Dinama izvukli više od 116 milijuna kuna, a državu oštetili za 12, 2 milijuna kuna neplaćenih poreza i doprinosa.
Milan Pernar i Zoran Mamić oslobođeni su dijelom po prvoj točki optužnice, dok su svi proglašeni krivima po drugoj i trećoj točki optužnice. Današnjom presudom Zdravko Mamić nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 6 godina i 6 mjeseci, Zoran Mamić na 4 godine i 11 mjeseci, Damir Vrbanović na 3 godine i poreznik Milan Pernar na 4 godine i 2 mjeseca. Sudac je naložio da se zaplijeni Mamićeva imovina, a nakon pravomoćnosti presude.
Dan uoči izricanja presude, Zdravko Mamić je na Facebooku objavio fotografiju iz Međugorja.
– Večeras sam se, kao što je poznato, popeo na Brdo ukazanja i Brdo križevac u društvu mojih prijatelja – braće Vasilj i drugih naših zajedničkih prijatelja. Potom sam u društvu prijatelja završio na večeri gdje smo blagovali brancina (lubina), pili malvaziju Kozlović, prepustili se stihovima Škore, Grdovića, Mate Bulića i uhvatio sam vremena za odgovaranje na stotine poruka koje su mi stizale na mobitel. Bacio sam nekoliko puta pogled na portale i na druge medije, te sam vidio kako u dijelu medija dominiraju naslovi “Mamić u bijegu” i slični, a ja onima koji tako maliciozno izvještavaju te unose nemir poručujem da su izdajice i varalice hrvatskog naroda i istine, jer ne znaju što znači sama definicija bijega – osnovan preduvjet bijega je da po zakonu morate biti na određenom mjestu u određeno vrijeme. Ja takvu obavezu nemam, već je moja slobodna volja hoću li se negdje pojaviti. Ne bježim nikuda, ja sam u vlastitoj drugoj domovini – Republika Hrvatska je moja prva, a Bosna i Hercegovina druga domovina, čije državljanstvo posjedujem, a imovinu posjedujem u obje svoje domovine. Koliko god bili zli i pokvareni, te u službi zla, ja vam s ovog svetog mjesta šaljem neograničenu količinu mira i ljubavi. Voli Vas i grli vaš Zdravko – napisao je jučer Zdravko Mamić na svom Facebooku.

Foto: Scena.hr