fbpx

Novooboljelih 35: U Hrvatskoj 586 zaraženih koronavirusom

Hrvatska…

HZJZ u 16.00 sati: U Hrvatskoj 586 zaraženih koronavirusom

zaraženih virusomNacionalni stožer Civilne zaštite obratio se medijima i javnosti u 16.00 sati s najnovijim informacijama o koronavirusu Covid-19 u Hrvatskoj.
– Imamo ukupno 586 pozitivnih osoba zaraženih koronavirusom Covid-19 u Hrvatskoj – rekao je Vili Beroš.
37 osoba je ozdravilo. Prosječna dob bolesnika je 48,2 godine. 54% bolesnika su muškarci, a postotak bolesnika iznad 60 godina je 25%. Ukupno je zaraženo 34 liječnika, 9 sestara i tehničara, 3 stomatologa te jedan liječnik obiteljske medicine. Dosad je obavljeno ukupno 4.778 testiranja. U posljednja 24 sata, obavljeno je 586 novih testiranja.
U noći na utorak je na snagu stupila i mjera – Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH.

koronovirusom

Od zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH bit će izuzete osobe i djelatnosti bitne za promet i kretanje roba, opskrbu područja, opskrbu plinom i strujom, dostavu lijekova, komunalne djelatnosti, dnevne migracije zaposlenih, novinari i hitna medicinska skrb te žurne i operativne službe.
Nacionalni stožer civilne zaštite donio je u petak dodatne mjere kako bi se spriječili dodatni socijalni kontakti. Mjere su vezane uz sklapanje braka i životnog partnerstva te pogreba. Prema novim pisanim odlukama, vjenčanja i pogrebi će se organizirati u krugu najuže obitelji, uz nazočnost službene osobe, ali samo pod uvjetom da nitko nema respiratorne simptome. Zatvorena su dječja igrališta i sportska igrališta.
Od četvrtka u 0:01, na snagu je stupio čitav niz mjera kojima je za cilj osigurati strože mjere socijalnog distanciranja, a u svrhu ublažavanja mogućnosti širenja epidemije. Podsjećamo na potrebu pridržavanja mjera osobne higijene i socijalnog distanciranja svakog pojedinca: u zatvorenim prostorima potrebno je držati distancu od 2 metra, na otvorenom prostoru od 1 metar.

Izvor: HZJZ – koronavirus.hr
Press: Press – HZJZ – koronavirus.hr