fbpx

Zlatko Dalić: Hvala navijačima koji su nam mnogo pomogli

Maksimir…

Izbornik Zlatko Dalić prokomentirao je uvodnu kvalifikacijsku pobjedu u Skupini E, domaći preokret protiv Azerbajdžana (2:1)

– Čestitam igračima na pobjedi, i hvala navijačima koji su nam mnogo pomogli. Dobili smo nekoliko stvari: tri boda, sačuvali smo Rebića i Brozovića za Mađarsku, kao i lijepu atmosferu uoči odlaska u Budimpeštu – rekao je izbornik Zlatko Dalić.
– Primljeni pogodak okrenuo je stvari, njima je dao veći motiv, a mi smo bili prespori. Neke nam stvari nedostaju, ali ključno je da smo strpljivo gradili igru, prilike, i to nam se isplatilo. Na poluvremenu nije bilo povišenih tonova, sve je bilo mirno. Da nismo postigli pogodak prije poluvremena bilo bi puno teže. Razgovarali smo na odmoru što moramo promijeniti, poput preguste sredine ili neiskorištavanja praznog prostora. Teško je igrati kada se suparnik brani s desetoricom – dodao je Dalić.
A o sljedećoj utakmici Vatrenih izbornik je rekao:
– Vukojević je pratio utakmicu Slovačke i Mađarske te će nam podnijeti izvještaj. Imat ćemo u Budimpešti širi izbor igrača, uz Brozovića i Rebića tu su sada i Lovren i Jedvaj. Bit će promjena u momčadi. Idemo po dobar rezultat, favoriti smo u svakoj utakmici i tako se moramo postaviti. Ne znam kako će se postaviti Mađari, oni sada moraju tražiti neke bodove pa ćemo možda moći više čekati. No, imamo kvalitetu.

Foto: Press – Hrvatski nogometni savez