fbpx

Zlatko Dalić: Očekujem motiviranu Hrvatsku

Rijeka…

U Rijeci imamo sjajne uvjete, kaže Zlatko Dalić

– Odradili smo tri treninga na kojima su svi bili ozbiljni, motivirani i fokusirani, bio je užitak raditi. Sve smo pripremili, odlučili i tko god izađe na teren dat će sve od sebe i imat će punu podršku. Rekao sam igračima da igraju opušteno, pritisak ih ne smije poremetiti. Moramo se postaviti kao favoriti, uživati u utakmici i osigurati plasman na Europsko prvenstvo. Očekujem maksimalan angažman, bez obzira na vrijeme i situaciju. U Rijeci imamo sjajne uvjete, sjajan teren – najbolji u Hrvatskoj – i nema smisla govoriti o bilo čemu drugome – rekao je Zlatko Dalić.
Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić najavio je subotnju kvalifikacijsku utakmicu sa Slovačkom u Rijeci, u kojoj Vatreni imaju priliku osigurati svoje mjesto na Europskom prvenstvu.
– Slovačka mora promijeniti svoj pristup iz Trnave, pogotovo agresivnost u sredini terena. Sigurno će biti kvalitetniji na tom području, a mi ćemo se držati svoje formacije jer smatram da nema potrebe prilagođavati se suparniku. Pokušavat ćemo svojim načinom, a mijenjat ćemo bude li to potrebno. Radili smo na smjeni generacija, protiv Slovačke će nastupiti samo trojica ili četvorica koji su igrali na Svjetskom prvenstvu. Rekao sam da od mladih očekujem novu snagu i energiju, no oni stariji koji su ostali u reprezentaciji daju ritam i stvaraju pravu sliku. Očekujem motiviranu Hrvatsku koja zna što joj je cilj – pobjeda – zaključio je Zlatko Dalić.

Foto: Press – Hrvatski nogometni savez