fbpx

Meteorolog Zoran Vakula postao zvijezda pjesme ‘Vakula’!

Animacija…

Zoran Vakula– Ante me je nazvao još u travnju s molbom da nastupim u spotu. Iako sam bio počašćen, ipak nisam bio sklon prihvatiti njegovu ponudu, stoga su oni snimili animirani spot. Zapravo nisam imao izbora, rekli su da ću biti glavni lik njihove pjesme i tako je sve počelo –  rekao je Zoran Vakula.
Zoran Vakula, glavni meteorolog Hrvatske radiotelevizije i jedno od najpoznatijih lica s malih ekrana opjevan je u pjesmi ‘Vakula’, koju zajednički potpisuju reper Ante Vlašić Zoran VakulaCash i splitska grupa TBF. Pjesma o omiljenome hrvatskom meteorologu koji je ujedno i sinonim za vremensku prognozu svoju je službenu premijeru imala danas 14. rujna na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) u emisiji Zlatka Turkalja Turkija ‘Music Pub’. Gosti su emisije bili Zoran Vakula i Ante Cash, koji su govorili o tome kako je došlo do suradnje, odnosno zašto je upravo meteorologija postala toliko popularna da se o njoj snimaju pjesme i spotovi.
– Ljudima nastojim dati najpouzdanije vremenske prognoze koje mogu. Važno je prevesti složeno znanstveno fizikalno i meteorološko nazivlje na jezik koji običan čovjek razumije. Dakle, nastojim jednostavnim rječnikom bez silnih grebena i konvergencija ljudima reći kakvo ih vrijeme očekuje – kaže Vakula.
– On je sinonim vremenske prognoze, nosi jednu vedrinu, ali i poruku da poslije kiše dolazi Sunce, i to ne samo u meteorološkom smislu. Ljudi ga doživljavaju vrlo pozitivno te smo stoga odlučili upravo o njemu snimiti jednu pozitivnu pjesmu“, rekao je Ante. Kaže kako su prve reakcije onih koji su pjesmu čuli pozitivne, a uvjeren je i da će nakon premijere steći širok krug obožavatelja. Tomu će svakako doprinijeti i refren:

Kad narastem bit ću dijete
kad oblaci prijete
Ja dignut ću rolete
Jer znam da bit će
Pretežno vedro
Pretežno vedro
Vakula je reko
Vjetar je povoljan
Diži jedro
Bit će pretežno vedro!

Foto: Press