fbpx

Film o najslavnijoj generaciji Dinama Generacija 1967.!

Na malim ekranima…

Dokumentarni film o najslavnijoj generaciji Dinama Generacija 1967. koja je iste godine osvojila Kup velesajamskih gradova, tada najjači europski kup u kojemu se natjecala krema europskoga nogometa

Generacija 1967U utorak 17. studenoga 2015. godine na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) s početkom u 18.35,sati na rasporedu je dokumentarni film o najslavnijoj generaciji Dinama ‘Generacija 1967’. Generacija je to koja je 1967. osvojila Kup velesajamskih gradova, tada najjači europski kup u kojemu se natjecala krema europskog nogometa. Bilo je to vrijeme kad se igralo srcem, kad je Dinamo značio daleko više od nogometa, kad je svaka nedjelja bila Generacija 1967svetkovina, a u Maksimiru su se utakmice redovito igrale pred 50 000 ljudi. Sudionici toga najvećeg uspjeha u povijesti hrvatskoga nogometa prisjećaju se lijepih, ružnih, tragičnih, komičnih i nadasve dramatičnih događaja koji su pratili njihovu generaciju, ne samo u nogometu, nego i u životu Zagreba i Hrvatske tih godina.
Redatelj i scenarist filma je Tomislav Žaja, snimatelj Davorin Gecl, montažer Hrvoje Mršić, a godina je proizvodnje 2013.

Foto: Press