fbpx

Kadeti GNK Dinamo II u Ujedinjenim Arapskim Emiratima!

Turnir…

Hazza bin Zayed International U-17 tournament

GNK Dinamo– Smisao ovog turnira je postavljanje platforme za otkrivanje budućih velikih nogometnih talenata. Mladi igrači glavni su fokus najvećih svjetskih klubova, a ovaj će turnir sigurno pridonijeti otkrivanju, razvoju i njegovanju takvih talenata. Hazza bin Zayed turnir sigurno će kao jedan od najvažnijih na lokalnoj, regionalnoj i međunarodnoj razini, direktno doprinijeti razvoju nogometa u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Naš je cilj istaknuti Emirate kao centar za stručnjake iz najvećih svjetskih klubova koji su u potrazi za novim velikim nogometnim mladim nadama – izjavio je na ždrijebu skupina član organizacijskog odbora, Waleed Al Hosani.
Dinamovi kadeti II danas putuju u Ujedinjene Arapske Emirate gdje će sudjelovati na istaknutom turniru ‘Hazza bin Zayed International U-17 tournament‘. Na turniru koji će biti održan u Al Ainu od 26. do 31. ožujka sudjelovat će ukupno osam jakih svjetskih momčadi, a osim našeg GNK Dinamo to su domaćin turnira Al Ain (UEA), Al Ahly (Egipat), Al-Afriqi (Tunis), Espanyol (Španjolska), West Ham United (Engleska), Kashiwa Reysol (Japan) i Inter Milan (Italija).
GNK DinamoKhalifa bin Zayed stadion je koji može primiti 16 tisuća gledatelja, a iako je višenamjenski najčešće se na njemu odigravaju nogometne utakmice. Na stadionu su 2003. godine odigrane utakmice jedne skupine FIFA Svjetskog prvenstva za mlade.
Istaknuti međunarodni turnir bit će održan pod pokroviteljstvom šeika Hazza bin Zayed Al Nahyan, savjetnika nacionalne sigurnosti, potpredsjednikom izvršnog odbora Abu Dhabi emirata, glavni zamjenik predsjednika organizacija Al Ain Sports i Cultural Club, a cijeli će turnir biti održan na elitnim stadionima Hazza bin Zayed i Khalifa bin Zayed.
Osam momčadi igrat će u dvije skupine, a zatim dvije najbolje momčadi iz skupina odlaze u polufinale, dok će turnir službeno biti otvoren 26. ožujka utakmicom između domaćina Al Aina i Espanyola na stadionu Khalifa. Dinamo je ždrijebom smješten u skupinu B gdje će u grupnoj fazi turnira igrati protiv klubova Inter Milan, Al-Afriqi i Al Ahly, dok su u skupini A domaćin Al Ain, Espanyol, Kashiwa Reysol i West Ham United.
Zabavna zona za igrače i posjetitelje
Posebnost turnira svakako je organiziran ‘Fun Football Festival’ koji će trajati za vrijeme polufinalnih utakmica te za vrijeme velikog finala. Ovaj poseban događaj bit će organiziran u blizini stadiona Hazza bin Zayed, a igrači i posjetitelji turnira moći će uživati u zabavnim sadržajima, igrama i bogatoj ugostiteljskoj ponudi.

RASPORED UTAKMICA:
26.3. Al Ain – Espanyol, Inter – Al Ahly, Al-Afriqi – Dinamo, West Ham – Kashiwa
27.3. Al-Afriqi – Al Ahly, Inter – Dinamo, Al Ain – Kashiwa, West Ham – Espanyol
28.3. Al-Afriqi – Inter, Espanyol – Kashiwa, Al Ain – West Ham, Dinamo – Al Ahly

Foto: Press