fbpx

Hrvatski malonogometaši putuju na premijerno Svjetsko prvenstvo u Portugal

Portugal…

Svjetsko prvenstvoPod okriljem novoosnovane svjetske malonogometne federacije – ISF (International Socca Federation) od 23. do 29. rujna portugalski glavni grad Lisabon ugostit će premijerno izdanje Svjetskog prvenstva u malom nogometu. Isključivo za ovo natjecanje na glavnom trgu u Lisabonu, Praça do Comércio, bit će montiran stadion kapaciteta za nešto više od 3.000 gledatelja.
Na Svjetskom prvenstvu nastupit će i reprezentativci Hrvatske koji su se voljom ždrijeba našli u skupini ”G” zajedno s Njemačkom, Angolom i Indijom. Za sada je poznato kako će izbornik hrvatske reprezentacije biti proslavljeni umirovljeni malonogometaš Dino Kovač, koji danas radi kao trener mlađih kategorija u MNK Zagreb – Gimka.
Na nastup Hrvatske na premijernom izdanju Svjetskog prvenstva osvrnuo se i Thanos Papadopoulos, direktor ISF-a koji je istaknuo:
– Iznimno smo ponosni i sretni jer je Hrvatska postala dio novoosnovane svjetske malonogometne federacije. Svi znamo što Hrvatska znači u svijetu nogometa i ovim putem im želimo dobrodošlicu. Veselimo se suradnji s ISF-ovim vlasnicima licence za područje Hrvatske. Oni su otprije iznimno uspješni u malonogometnim krugovima, a u Lisabonu očekujemo da će se predstaviti s vrlo jakom i ozbiljnom reprezentacijom.
Svjetsko prvenstvoTreba napomenuti kako će se na Svjetskom prvenstvu natjecati 32 reprezentacije koje će biti podijeljene u osam skupina. Najbolje dvije reprezentacije iz svake skupine natjecanje će nastaviti u osmini finala.Konačan popis hrvatske reprezentacije bit će poznat do 24. Kolovoza, a u međuvremenu će biti predstavljeno i vodstvo krovne malonogometne organizacije. Mjesto treniranja hrvatskih reprezentativaca biti u Nogometnom centru Šalata na Zagrebačkom velesajmu, a prvi nastup naša reprezentacija trebala bi imati početkom rujna kada je u planu odigravanje prijateljske utakmice protiv Slovenije. Prema pravilima ISF-a, svjetsko prvenstvo igra se u sustavu 5+1, a pravila su najsličnija onima koja se u Hrvatskoj prakticiraju na vrlo popularnom turniru Kutija šibica, stoga naši reprezentativci ne bi trebali imati problema s prilagodbom.
Veseli i činjenica kako je osiguran televizijski prijenos sa Svjetskog prvenstva iz Portugala, a u Hrvatskoj će se utakmice moći pratiti na dva kanala, Sportskoj televiziji (SPTV) i novopokrenutom Planetsport TV-u.
Čini se kako su nakon mnogo godina stagnacije napokon došla bolja vremena za mali nogomet u Hrvatskoj.

Foto: Press