fbpx

Hrvatska u prvoj jakosnoj skupini za Svjetsko prvenstvo!

Zagreb…

– S velikim zadovoljstvom ćemo otići u St. Petersburg na ždrijeb, ponosni što je Hrvatska među tim najuspješnijim europskim zemljama. To je potvrda dobrog rada izbornika Nike Kovača, truda naših Vatrenih i uopće vrijednosti naše reprezentacije. Status nositelja ništa nam ne garantira, ali sigurno nas postavlja u dobru situaciju uoči novih važnih kvalifikacija jer Hrvatskoj je uvijek glavni cilj plasirati se na velika natjecanja. Ponosan sam što ću u St. Petersburgu predstavljati Savez koji je istinska sila europskog nogometa – rekao je Davor Šuker predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.
Danas objavljena Fifina ljestvica potvrdila je da će Hrvatska biti u prvoj jakosnoj skupini na ždrijebu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Ždrijeb će biti održan u St. Petersburgu 25. srpnja 2015. godine.
– Jako me razveselila ova vijest, kao što je i svakog navijača Hrvatske. Neovisno o jakosnoj skupini, put do Rusije neće biti lagan, no ovo je sigurno lijep uvod u skorašnji ždrijeb . Veliki je uspjeh za tako malo zemlju biti među devet najuspješnijih selekcija, a male razlike između reprezentacija pokazuju koliko je svaki dobar rezultat u ovim kvalifikacijama bio ključan za ovu poziciju. Želio bih čestitati i svom stožeru i Savezu, a posebno igračima, što je mala Hrvatska i ovom prigodom izborila status među najvećima – rekao je izbornik Vatrenih Niko Kovač.