fbpx

Intervju sa Zelgom Galešićem novim FFC borcem

zelg galesic_1Scena: Bili ste ozlijeđeni, kakvo je stanje sada nakon operacije?
Doktori su rekli da je operacija bila više nego uspješna, to znači da ću još pet tjedana imati šiljke u ruci, tj. osam tjedana do punog treninga. Ali sigurno neću mirovati ovo vrijeme, nego ću raditi sve što budem mogao bez jedne ruke.
Scena: Borili ste se u kavezu, Pridu, Dreamu, koje su to razlike za vas i što vam najviše odgovara?
Borio sam se svagdje,  od Amerike, Azije, prošao sam više od pedesetak zemalja u životu. Najviše mi odgovaraju stara Britanska CAGE RAGE pravila to je kavez koji dopušta upotrebu  “svih oružja“ mislim da su to prava izvorna pravila, ovo ostalo mislim da je sve prilagođeno nekom televizijskim pravilima i za opću popularizaciju.
Scena: Tko vam je uzor?
Naravno da imam uzor, ja volim gledat sve borce kao i kolege, te stare legende, u svakom nađem nešto pozitivno.
Scena: Tko vam je najdraži svijetski borac i zbog čega?
Možda nije najbolji ali meni najdraži i uzor kao čovjek DON FRYE, nikada neću zaboraviti jedan naš susret u Japanu gdje sam vidio kako on gleda na sport i na svijet te me se to dojmilo kod njega.
Scena: Što mislite o kvaliteti MMA boraca u Hrvatskoj i tko je po vama najveća nada kod nas?
Ne želim nikoga posebno izdvojiti, iako je ovaj FFC sada najbolji pokazatelj tko šta tu može. Svakako uz ove stare legende poput Reljića, Pokrajca, Mavre, treba izdvojiti Dubrovčane koji svakako po meni rade ozbiljan posao. Meni osobno uz ove dečke Antun Račić nekako kotira kao netko ko bi mogao napadati i svjetske titule.
Scena: Možete li nam opisati jedan vaš dan u razdoblju pripreme za borbu (u detalje)?
Pričat ću Vam malo o mom životu u Britaniji, dignem se ujutro u 9.00, u 10.00 odem na vlak, budem oko 11,30 na treningu, u 12.00 počinje trening. Radim do jedno dva sata, pa je pauza za ručak, pa od 16.00 radim opet malo, te od osam navečer! Uglavnom radim tri puta dnevno znači kada se rade tehnički dijelovi treninga. To su treninzi koji nisu toliko zahtjevni fizički koliko mentalno. Ali kada se radi na sparinzima gdje je veći intenzitet onda su ti treninzi kratki, agresivni i jako naporni.
Scena: Kako vam je bilo živjeti u Engleskoj?
Još uvijek živim na relaciji Pula  – Engleska, a Engleska je moj drugi dom. Žena mi je Engleskinja, dijete mi se rodilo u Engleskoj, tako da obožavam otići u Englesku s tim da mi ti odlasci ne traju dugo jer se brzo zaželim Hrvatske.
Scena: Bavite li se nečim osim sporta, neki hobi?
Za hobi nemam vremena, sve svoje slobodno vrijeme radim kao trener u mom klubu gdje se posvećujem mlađim naraštajima.
Scena: Potpisali ste za FFC!?
Orsad i ja smo se uspjeli dogovoriti, a dogovoru je i moj menađer dao zeleno svijetlo, s tim da to nije eskluzivni ugovor, i dalje imam pravo nastupati i drugdje. Očekujem uskoro najvjerojatnije otkaz ugovora koji imam potpisan s BELLATOR-a, a isti imam do 31.7.2013. godine. Od tada ću biti slobodan borac te bi volio ispuniti svoj dječački san da nastupim po prvi puta u svojoj zemlji pred mojom publikom što do sada nisam. Nadam se da će se to uskoro ostvariti u Puli kao što mi je Orsad Zovko obećao. Na kraju bi se htio zahvaliti mojim sponzorima SCI-MUSCLE koji me prate i dovode moje tijelo da izgledam kao pravi teškaš.

Foto: Snježana Županović