fbpx

MNK Alumnus SC Flegar prvakinje Hrvatske u futsalu

Hrvatska…

MNK Alumnus SC Flegar– Nakon tri godine, zlato nam je napokon oko vrata. Sada se isplatilo sve ono što smo radili do sada. Ovo je bila utakmica dostojna finala. Protivnice su pružile zaista jednu odličnu igru i ovim putem se zahvaljujem i čestitam svim curama koje su sudjelovale na ovom prvenstvu. Bila je teška utakmica, ali mislim da je zasluženo zlato otišlo u naše ruke – rekla je kapetanica MNK Alumnus SC Flegar, Tihana Nemčić.
MNK Alumnus SC Flegar nove su prvakinje Hrvatske u futsalu. U prepunoj dvorani Srednje škole Jelkovec, djevojke iz Alumnusa su u spektakularnom finalu doigravanja s rezultatom 5:3 svladale Split Tommy te se tako po prvi put popele na najviše postolje.
MNK Alumnus SC Flegar– Bilo je teško odigrati koncentrirano cijelu utakmicu jer smo mi u polufinalu imale jakog protivnika, za razliku od Alumnusa koji je imao nešto slabijeg protivnika pa su imale i više snage za ovo finale. Nas je također manje. Igramo s pet, šest igračica koje vrtimo. Teško mi je išta reći. Htjeli smo biti prvi, pripremali smo se za to, ali čestitam, protivnice su bile bolje – u razočaranom tonu je istaknula igračica Split Tommya, Monika Conjar.
– Bilo je dosta posla, ali to je finale, mora biti tako. Imala sam velike motive truditi se u ovoj utakmici, pogotovo za moju kolegicu Nikolinu Severinski koja je ozlijeđena. Svi smo dali sve od sebe i na kraju se isplatilo. Sjajan je osjećaj biti prvi. Sada ćemo malo uživati u ovom zlatu, a onda ćemo nastaviti dalje raditi kao i do sada – izjavila je vratarka MNK Alumnus SC Flegar, Andrea Telišman.
Monika Conjar iz Split Tommya, osvrnula se i na velik broj gledatelja koji je došao popratiti završnicu Prve hrvatske malonogometne lige za žene.
– Iznenađena sam s ovoliko gledatelja na nekoj ženskoj utakmici. Ženski futsal sve više napreduje, sve je više klubova. Mislim da će od sljedeće sezone biti i ženska selekcija Futsal Dinama. Ima puno mladih talentiranih cura koje je zainteresirano za futsal tako da mislim da će sljedeće godine biti još i zanimljivije – rekla je Conjar.
U utakmici za treće mjesto susrele su se prošlogodišnje prvakinje MC Plus Sveta Nedjelja i novoosnovani klub Uspinjača. Broncu su rezultatom 6:2 odnijele djevojke iz MC Plusa.
– Naravno da nije bilo svejedno hoćemo li staviti medalju oko vrata ili ne. Odlučile smo prespavati, ostaviti iza sebe poraz u polufinalu i krenuti u današnju utakmicu jako od prve minute. Mislim da smo pokazale dobru igru na terenu i da smo zasluženo uzele to treće mjesto, ali čestitam i suparničkoj ekipi na borbi do zadnje minute. Htjele smo doći na višu stepenicu, ali sada nam preostaje pričekati sljedeću godinu da se vratimo natrag na sam vrh.”, rekla je kapetanica MC Plusa, Gabrijela Gaiser.
”Mogu reći da sam stvarno ponosna na svoje cure i što smo uopće dogurale do ovdje. Kao novoosnovanoj ekipi za nas je ovo bio uspjeh sam po sebi, igrati s ovakvim jakim ekipama koje su na okupu tri, četiri ili čak pet godina. Čestitam MC Plusu na zasluženom trećem mjestu i svojim curama na srčanoj borbi – kazala je Marija Vučković iz četvrtoplasirane ekipe MNK Uspinjača.

Foto: Press – Vedran Tolić