fbpx

Europske prvakinje na Svjetskom judo prvenstvu u Čileu

Judo..

Lara Cvjetko, judoPet hrvatskih judoka nastupit će na Svjetskom judo prvenstvu za kadete koje se od 9. do 13. kolovoza 2017. godine održava u Čileu. Među ‘putnicima’ su i dvije aktualne europske prvakinje, Ana Viktorija Puljiz i Lara Cvjetko.
Najbolji svjetski kadeti okupit će se u Čileu, gdje će na Svjetskom judo prvenstvu tražiti put prema titulama najboljih i potvrdama ocjena o velikim potencijalima. Među 441 natjecatelja bit će i pet hrvatskih predstavnika, koje će voditi četiri hrvatska trenera (Crnov, Frlić, Novković i Semiz).
Ana Viktorija Puljiz (do 44 kg) i Lara Cvjetko (do 57 kg) u Čile odlaze kao najbolje europske judašice u svojoj kategoriji. Veliki uspjeh hrvatskog juda iz Litve tako će u Južnoj Americi Ana Viktorija Puljiz, judodobiti priliku za nove čestitke. Uz njih, na čileanski tatami će izaći i Anđela Violić (do 70 kg), Helena Vuković (preko 70 kg) te Filip Miljević (preko 90 kg).
– Ne treba posebno isticati kako je na Svjetskom prvenstvu konkurencija iznimna i potrebna je kvalitetna mentalna priprema. Svih pet natjecatelja ima kvalitetu i potencijal da se uključi u borbu za medalje. Kako se radi o kadetskom uzrastu, normalno je da bude oscilacija, tako da ovisi dosta i o «danu» kako se zna reći – najavljuje izbornik muških reprezentacija, Dean Ilić te dodaje:
– Nepotrebno je raditi pritisak i očekivati medalje, ali kvaliteta za dobre rezultate je tu.
U Čileu se u timskom dijelu natjecanja primjenjuje «olimpijski» model mješovitih ekipa, a Hrvatska ovog puta neće sudjelovati.

Foto: Press – Carlos Ferreira