Sportska drama: Ciklus filmova Rocky na malim ekranima!
Piše: redakcija On 30 srp., 2015 At 12:48 PM | Categorized As Sport, Sportske minute | With 0 Comments

HRT…

RockyHrvatska radiotelevizija započinje s prikazivanjem ciklusa filmova ‘Rocky‘ petkom navečer na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1), a prvi od pet filmova o boksaču kojega utjelovljuje Sylvester Stallone na rasporedu je ovoga petka u 20,30 sati. Ta sportska drama snimljena 1976. govori o usponu Rockyja Balboe, koji ima  trideset godina i živi u sobici u siromašnome dijelu Philadelphije. Povremeno utjeruje sitne dugove za nekoga gangstera. Njegov je životni poziv boks, no unatoč tomu što je nastupio u mnogobrojnim mečevima, ostao je na dnu. Ni u privatnome životu ne ide mu najbolje. Rocky je zaljubljen u sramežljivu Adrian (T. Shire), sestru svojeg prijatelja Paulieja (B. Young), no i ta se ljubav nekako vrti u krugu.
RockyMeđutim, sve će se promijeniti kad svjetski boksački šampion u teškoj kategoriji, afroamerikanac Apollo Creed (C. Weathers), odluči u Philadelphiji održati spektakularan meč sa svojim izazivačem. No, taj se boksač ozlijedio i ne može nastupiti. Iz reklamnih razloga Apollo odluči boksati s nekim nepoznatim boksačem, a izbor slučajno padne upravo na Rockyja, koji prihvaća izazov i počinje ozbiljno trenirati.
Rocky je priča o uspjehu – Stallone je prije toga filma snimio desetak drugih filmova, no bez većega uspjeha. Nakon što je film Rocky osvojio čak tri Oscara, za najbolji film, režiju i montažu, i glumčeva karijera krenula je uzlaznom putanjom. O uspjehu prvoga filma najbolje govori činjenica da su snimljena čak četiri nastavka.

Foto: Press

comment closed