Festival tolerancije na HTV3!
Piše: redakcija On 12 tra., 2015 At 01:41 PM | Categorized As Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Zagreb…

Festival tolerancijeOd 12. do 18. travnja u Zagrebu se održava deveti Festival tolerancije, Festival židovskog filma (JFF), tijekom kojeg će biti prikazano više od 60 igranih, dokumentarnih i animiranih filmova koji uvažavaju pravo na različitost, toleranciju i dijalog. U sklopu medijske suradnje HRT-a i Festivala tolerancije, HTV3 će uoči i za vrijeme njegova trajanja emitirati prigodni program koji će uključivati hvaljena i nagrađivana filmska i dokumentarna ostvarenja prikazana ranijih godina, razgovore s autorima, festivalske kronike te retrospektivu.
Prigodni program počeo je jučer u 17,00 sati hrvatskim dokumentarnim filmom ‘Deset mjeseci za život’ redatelja Mladena Ćapina, snimljenim 2012. godine. U 21.40 sati u emisiji ‘Posebni dodaci’ prikazan je ekskluzivni intervju s Volkerom Schlöndorffom na Festivalu tolerancije JFF-u 2014., a potom u 21,50 sati njegovo redateljsko ostvarenje iz 2011. godine ‘Smiraj na moru’. Danas, 12. travnja u 23,35 sati slijedi film ‘Valcer s Baširom’, a 16. travnja u 20,00 sati veliki hit ‘Schindlerova lista‘ slavnog redatelja Stevena Spielberga.
Festival tolerancijeU petak 17. travnja u 23,15 sati gledatelji će imati priliku vidjeti njemački film ‘Borbene djevojke’ te u subotu 25. travnja od 21,55 sati u emisiji ‘Posebni dodaci’ ekskluzivni intervju s Istvanom Szabom. Nakon toga, slijedi film ‘Vrata’ koji je ovaj mađarski oskarovac režirao 2012. godine.
Gostovanje Istvana Szaba u Posebnim dodacima ujedno je i uvod u veliki ciklus njegovih filmova u sklopu kojeg će, tijekom svibnja i lipnja, biti prikazani ‘Vrijeme sanjarenja’, ‘Otac’, ‘Ljubavni film’, ‘Budimpeštanske priče’, ‘Povjerenje’, ‘Pukovnik Redl’, ‘Hanussen’ i ‘Slatka Emma, draga Bobe’.

Foto: Press

comment closed