fbpx

Tatjana Jurić: Moj povratak na televiziju

Sretna je…

“Volim rad u medijima – veseli me i onaj na radiju, a osobito na televiziji, mediju u čijem se ambijentu osjećam kao doma“

TV Bingo, Tatjana JurićEmisija ‘TV Bingo’ vratila se na HRT, a voditeljica Tatjana Jurić na televiziju. U razgovoru za portal Scena.hr Tatjana govori o svom povratku na televiziju. A nedavno je prvi put zaigrala Bingo.

Scena: Postali ste dio HRT-a, vodit ćete TV Bingo na HTV2. Imate li tremu?
Ima osjećaja odgovornosti i želje da se posao odradi na zadovoljstvo gledatelja, ali i urednika. Poziv HTV-a došao mi je kao veliko iznenađenje, ali i kao potvrda da sam prije nekoliko godina, kad sam odlučila otići na radio i dalje peći svoj zanat, dobro odlučila

Scena: Ovo je vaš povratak na televiziju. Jeste li sretni?
Sretna sam i zahvalna da mi je pružena još jedna prilika da u svome poslu napredujem. Volim rad u medijima općenito; veseli me i onaj na radiju, a osobito na televiziji, mediju u kojem se odrasla i u čijem se ambijentu osjećam kao doma.

Scena: Je li vam televizija nedostajala?
Ustvari, cijelo sam vrijeme ostala blizu televizije i dijelom televizijske, medijske produkcije. Rad na radiju omogućio mi je da ostanem u istom krugu ljudi, na kraju krajeva, s urednicom Profacom sam radila i TV emisiju Dnevni Boravak, no malo sam ipak s radijom usporila tempo. Da ne bi bilo zabune, radio je odličan medij i bez obzira na moj angažman na televiziji, koliko će mi to obveze dopuštati, a hoće, ostajem i na Narodnom radiju!

Scena: Kad ste zavoljeli televiziju?
Ah, to se jednostavno dogodilo samo po sebi otkako sam kao djevojčica gostovala na tadašnjoj jako popularnoj dječjoj Z3 televiziji. Jedno jedino popodne bilo je dovoljno da shvatim da je televizija iznutra čarobna kutija čijim dijelom jednog dana želim biti. I, eto… danas imam baš tu privilegiju.

Scena: Što ste otkrili o sebi dok ste radili na radiju?
Ono što me vodilo s ‘velike nacionalne televizije na mali radio’, a to je da je to pravi put kojim trebam ići. Kad sam 2011. godine rekla da ću s televizije na radio, svi su me gledali u čudu; ja sam pak nekako iznutra znala da je to za mene bolji put – godinama sam priželjkivala jači format od svojih tadašnjih urednika, osjećala sam da sam spremna, no nažalost to se nije dogodilo. Procijenila sam zato da je za mene bolje da idem okolnim putem, sve ispočetka nego da stojim u formatima koje sam već bila savladala. Nije to za mene bila laka odluka, jako sam voljela RTL. Ipak, uz moj osjećaj da tako trebam, dodatni okidač bila je i činjenica da sam željela završiti fakultet. I eto ga.

TV Bingo, Tatjana JurićScena: Kako se pripremate za Bingo?
Ništa nije prepušteno slučaju i u tome guštam. Urednica Elizabeth Homsi daje ciljane i jasne upute; uz to, tu je Služba za jezik i govor HTV-a s kojom se redovito radi, tehnička ekipa također jasnim uputama pomaže da se Dean i ja možemo u potpunosti opustiti i posvetiti svome dijelu zadatka.

Scena: Kome ste prvo otkrili da ste postali dio tima na HRT-u?
Svojim roditeljima. Osjetila sam jedno posebno zadovoljstvo kod njih, ali i, moram reći, olakšanje jer kad sam odlazila s RTL-a, i oni su bili svjesni da riskiram.

Scena: Jeste li ikad zaigrali Bingo?
Priznajem, neki sam dan uplatila listić po prvi put. Jer sam tek ovim angažmanom shvatila da je Bingo zabavna igra i da treba okušati svoju sreću. Nisam nešto puno dobila s tim uplaćenim listićem, ali dobila sam puno više – priliku da postanem dio HTV-ove ekipe. Na tome sam jako zahvalna!

Foto: Press