fbpx

Poznati dobitnici Nagrade Dražen Petrović za 2017. godinu

Hrvatska…

Dražen PetrovićNa poziv predsjednika Odbora za Nagradu ‘Dražen Petrović‘ olimpijca Damira Martina, ujedno i dopredsjednika HOO-a, u četvrtak 31. kolovoza 2017. godine održana je sjednica Odbora i izabrani najuspješniji i daroviti mladi sportaši koji će primiti ovu Nagradu za 2017. godinu.
Tko su nagrađeni, a dolaze iz redova svjetskih i europskih osvajača odličja, saznat ćemo na svečanom uručenju Nagrade koje će se održati u ponedjeljak, 11. rujna 2017. u 12.00 sati u Muzejsko-memorijalnom centru ‘Dražen Petrović’ u Zagrebu.
Među dobitnicima ove prestižne Nagrade HOO-a koja datira iz 2007. godine danas se nalaze brojna olimpijska imena poput dvostruke zlatne u bacanju diska Sandre Perković, brončane u taekwondou Martine Zubčić i brončanog boksača Filipa Hrgovića. Najuspješniji prema Pravilniku o Nagradi, odabiru se u objema konkurencijama i u kategorijama pojedinaca, parova, štafeta ili posada, ekipa te najveće nade hrvatskog sporta.
Članovi Odbora za Nagradu Dražen Petrović, njih 13, predstavnici su Vijeća HOO-a, Komisije sportaša HOO-a, Hrvatskog kluba olimpijaca (HKO) Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN), te Sportskih novosti (SN), a u sastavu za 2017. su;

HOO: Morana Paliković Gruden, Damir Martin i Boris Mesarić
Komisija sportaša: Tamara Boroš, Snježana i M. Todor
Hrvatski klub olimpijaca: Dubravko Šimenc, Martina Zubčić i Tamara Boroš
Hrvatski zbor sportskih novinara: Vinko Knežević, Nikola Lipovac i Dea Redžić
Sportske novosti: Mario Zorko

Foto: Press