fbpx

Premijera: Maca papučarica Ele Peroci u ZKL!

Zagreb…

Maca papučaricaPripovijest Ele Peroci Maca Papučarica koja skuplja papuče neuredne djece, oduševila je već mnoge naraštaje. Prvo kao priča koja se sluša prije spavanja, zatim kao slikovnica uz koju su mnogi naučili čitati a potom i kao lektirni naslov. Taj klasik književnosti za djecu sada će zaživjeti na lutkarskoj pozornici uz mnogo glazbe, plesa i dosjetki. Lutke animiraju neki od najmlađih članova ZKL-ova lutkarskog tima: Katarina Perica Kirin, Dinka Vuković, Jadran Grubišić i Anđelko Petric. Režiju potpisuje Dražen Ferenčina, dramatizaciju Ana Prolić, scenografiju i lutke Saša Došen Lešnjaković, glazbu Igor Valeri, koreografiju Đurđa Kunej, a oblikovanje svjetla Dražen Dundović.
Dinka Vuković (Maca Papučarica) istaknula je da je bilo posebno zadovoljstvo raditi s mladom ekipom u kojoj ne postoji stroga, klasična podjela uloga nego više-manje svi rade sve, priskačući jedni drugima upomoć kao da su mali, uigrani mehanizam. Takav način rada svima im je, kaže Dinka Vuković, omogućio da istraže finese animacije i specifičnosti lutkarske igre.
Maca papučaricaJadran Grubišić (dječak Bobek), koji je u ansambl Zagrebačkog kazališta lutaka stigao sa studija glume i lutkarstva na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, kaže da je ova ekipa zahvaljujući grupnoj dinamici bila usredotočena upravo na animacijsku vještinu potrebnu za pokretanje triju vrsti lutaka koje sudjeluju u predstavi: zijevalice, bunraku i predmeti. Naglašava da je bilo pravo zadovoljstvo raditi s redateljem Draženom Ferenčinom koji cijeni kreativnost glumca i glumcu daje slobodu da donese mnoge kreativne odluke. Sjajno je i to, kaže Grubišić, što je u radu na ovoj predstavi sudjelovalo i više suradnika školovanih na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, što će jamačno obogatiti estetiku zagrebačke lutkarske scene.
Predstava je namijenjena djeci od treće godine nadalje.
Predstava Maca papučarica u režiji Dražena Ferenčine će biti premijerno izvedena u petak 26. rujna 2014. u 19,00 sati.

Rezervacija ulaznica, služba promidžbe i prodaje na broj telefona: 01/ 4878-445 i 4878-446

Foto: Ines Novković