fbpx

Uberi priču na 8. Festivalu dječje knjige

CeKaTe…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Cilj je da svako dijete, koje se toga dana pojavi u Parku, ode kući s novom slikovnicom

Uberi pričuCentar za kulturu Trešnjevka u sklopu  8. Festivala dječje knjige organizira manifestaciju ‘Uberi priču‘ u Parku Stara Trešnjevka u utorak 14. travnja s početkom u 11 sati. Cilj događanja ‘Uberi priču!’ je da svako dijete koje se toga dana pojavi u Parku ode kući s lijepom, novom, tvrdo ukoričenom slikovnicom.

Stabla okićena knjigama
No dijeljenje slikovnica najmlađima nije jedino što vas očekuje. Među stablima okićenim knjigama odvijat će se i niz događanja u kojima se smjenjuju kratki nastupi pisaca, autora pojedinih slikovnica i zabavljača kao što su klaunovi, svirači, žongleri i akrobati. Svi su pozvani u  ‘berbu’ te je svako dijete koje toga dana nabasa u park dobrodošlo i može dobiti slikovnicu. Poseban ugođaj daje činjenica što se odvija na otvorenom te na neuobičajen način, i uz poseban estetski doživljaj, oživljava  prostor parka dajući mu na jedno prijepodne neočekivan i nov sadržaj.

Berba slikovnica
Manifestacija ‘Uberi priču!’ realizira se u suradnji s izdavačkom kućom Mala zvona. Popularna ‘berba slikovnica’, autorski je projekt Sanje Lovrenčić, čiji je cilj popularizacija knjige i čitanja. Prva je akcija održana u svibnju 2005. u zagrebačkom parku Ribnjak. Pokazala se vrlo omiljenom te je održana već dvadesetak puta i postala tradicionalnom ne samo u Zagrebu nego i u Bjelovaru, Koprivnici i Krapinskim Toplicama. Djeca su brala slikovnice i u Zadru i Karlovcu. Na dosad održanim ‘berbama’ slikovnice je dobilo više od dvije tisuće djece. Većina renomiranih hrvatskih autora i ilustratora slikovnica nastupilo je u okviru ove akcije.

Sudjeluju:
Sanja Lovrenčić
Pika Vončina
Miroslav Kirin
Klaun Blento

Foto: Press