fbpx

Ekskluzivno: Igor Pokrajac o planovima, obitelji i porazu…

Igor PokrajacNajbolji hrvatski borac Igor Pokrajac u ekskluzivnom razgovoru za portal Scena.hr ispričao je kako se osjeća nakon poraza u Kanadi. Osim toga otkrio je i malo poznate detalje iz obiteljskog života i planove u budućnosti.

Scena: Evo za početak kako je sada nakon što je prošlo ono najteže što se dogodilo u Kanadi?
Za početak nije se ništa teško desilo, poraz je sastavni dio svakog sporta pa tako i u MMA borbi, u Kanadi nije išlo kako smo očekivali, postavljanjem borbe u glavni dio eventa od strane organizacije daje velik značaj samom događaju i to sam htio opravdati atraktivnom borbom.

Scena: Pomišljate li na prekid karijere aktivnog borca?
Ne, nikako, u meni još uvijek ima dosta motivacije i želje za borbom.

Scena: U ovom sportu ste već dugo, obiteljski ste čovjek, kad je vrijeme za povlačenje?
Najljepša stvar koja mi se desila je obitelj koju imam, suprugu Anastaziju i kćerkicu Leonu. Vrijeme za povlačenje je kada vaše tijelo više ne može podnijeti takav tempo i kada je oporavak od treninga duži.

Scena: Odakle crpite toliku snagu i odricanje za ostvarenje uspjeha?
Prije svega obitelj, a onda onaj natjecateljski duh u meni i tvrdoglavost, nisam bio nikakav talent, rad i samo naporan rad me je doveo do mjesta gdje jesam i ne žalim ništa, uživam u svakom trenutku.

Scena: Opišite nam sebe kad se ne pripremate i ne trenirate?
Normalna sam osoba koja u slobodno vrijeme voli najviše biti sa svojom obitelji i prijateljima.

Scena: Koliko je drugačije sada u ringu u odnosu na ranije kad niste imali obitelj?
Motivacija je puno veća.

Igor Pokrajac_1Scena: Čime se bavite u slobodno vrijeme?
Slobodnog vremena imam jako malo, pa ono malo vremena što imam provodim sa suprugom i kćerkicom.

Scena: Po vašem mišljenju koji su problemi ovog sporta kod nas?
Problemi MMA u Hrvatskoj? Ima ih dosta, tako da ne bih o tome, radije ću reći one pozitivne stvari koje se dešavaju oko našeg sporta, a to je da se otvorio velik broj klubova koji se bave MMA sportom. Tu je svakako i Hrvatska MMA Liga koja je izvrsna za afirmaciju mladih boraca. FFC koji je vjerovatno najbolji borilački event u Europi i daje borcima priliku da se istaknu i uz malo sportske sreće završe u nekoj većoj organizacij, Fightchannel i Fightsite koji najviše doprinose razvoju borilačkog sporta u regiji.

Scena: Koji su sada planovi u narednu godinu dana?
Upravo se spremam na duži aktivni odmor sa obitelji.

Scena: Po vašem mišljenju koji su borci budućnost Hrvatske u ovom sportu?
Ante Delija, Aleksandar Rakas, Luka Jelčić, Antun Račić… ima ih dosta, svi ti momci naporno treniraju i želim im svu sreću.

Scena: Podijelite ekskluzivu sa čitateljima portala Scena.hr?
Uskoro otvaram dvoranu u kojoj će se moći pripremati profesionalci za svoje borbe, a i rekreativci koji danas sve više treniraju borilačke sportove. U dvorani ćemo takoder imati i BJJ pod vodstvom Bojana Mirkovića koji ima prvi crni pojas u Hrvatskoj pod Fabriciom Werdumom, a i najviše ćemo raditi sa djecom predškolskog uzrasta kojima je razvijanje motorike najpotrebnije. O detaljima ćete biti obaviješteni.

Pozdrav čitateljima portala Scena.hr!