fbpx

Prijatelji životinja obilježili Dan planeta Zemlje!

Zagreb…

Dan planeta Zemlje

Prijatelji životinjaJučer su na Dan planeta Zemlje 22. travnja članovi udruge Prijatelji životinja predstavili novi projekt pod nazivom Veganopolis i pozvali građane da im se pridruže na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, gdje su bili postavljeni informativni štandovi i pokretna kuhinja te zanimljiv putokaz u svijet održive prehrane.
– Prijeko je potrebno zaustaviti uništenje jedinoga planeta koji imamo, a promjena prehrane najučinkovitije je rješenje za zaštitu Prijatelji životinjaokoliša. Upravo se zato projektom Veganopolis želi pokazati kako promjenom vlastitih navika pridonosimo smanjenju globalnog zatopljenja, sječe prašuma, uporabe pesticida, zagađenja zraka, vode i zemlje te potrošnje prirodnih resursa, a time smanjujemo i glad i pothranjenost u svijetu – poručuju iz udruge Prijatelji životinja.
Prijatelji životinja pozvali su na obilježavanje Dana planeta Zemlje i spašavanje svih stanovnika zajedničkog nam doma, poručivši da je rješenje jednostavno i dostupno. Za građane su stoga, uz izravne prezentacije i kuhanje, pripremili i informativni letak o Veganopolisu te recepte ukusnih biljnih jela.

Foto: Press