A strana u čast Oliveru Dragojeviću: Najveći su uvijek i najjednostavniji
By redakcija On 11 stu., 2018 At 09:06 AM | Categorized As Glazba, Kultura, Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Zagreb…

Oliver Dragojević

Oliveru DragojevićuHrvatska radiotelevizija startala je u novu, treću sezonu glazbene emisije ‘A strana‘ posebnom emisijom – u čast Oliveru Dragojeviću. Njegovi glazbeni prijatelji, zajedno sa Simfonijskim orkestrom i Zborom HRT-a, dočarali su nam dio velikog Oliverovog opusa i ispričali priču punu ljubavi. Prisjetili su se posebnih trenutaka koje su dijelili s Oliverom na sceni i izvan nje. Kao što je i Jacques Houdek rekao – da su najveći uvijek najjednostavniji – takav je u životu bio i Oliver. Obilježio je naša djetinjstva, odrastanja, starenja… i mnoge je naše trenutke svojim jedinstvenim izvedbama učinio nezaboravnim.
Obožavao je vrhunske instrumentaliste i različite glazbene žanrove. ‘Uživao je u glazbi, gušta je!’, rekla je Zorica Kondža. A jedan od najboljih usnoharmonikaša na svijetu, Antonio Serrano, neobično je zahvalan što ga je Oliver prihvatio u svoju glazbenu obitelj.
Marko Tolja se prisjetio Oliverove neposrednosti – poziv na gostovanje s Oliverom u najvećim svjetskim dvoranama uvijek će mu biti jedan od najdražih trenutaka u karijeri, a Goran Karan se podsjetio njihove zajedničke suradnje, te koliko se Oliver nije štedio radeći.
Tony Cetinski ispričao je kako je i zašto nastao njihov zajednički duet ‘Morski vuk’, a Damiru Urbanu Oliver je bio najbolji primjer kako netko poznat i slavan može biti nevjerojatno normalan i skroman.
Takvog Olivera pamti i Tedi Spalato – kao samozatajnog čovjeka koji se nije pokazivao i koji je samo želio da svijet bude bolji, ljepši i pun ljubavi, a Hari Rončević je potvrdio da sve što je Oliver radio, radio je iskreno, i to su ljudi prepoznali.
Oliveru DragojevićuGlazbenici koji su Olivera najduže pratili, njegovi ‘Dupini’, prisjetili su se najdražih zajedničkih trenutaka: od iznenadnih koncerata na parkingu do američke turneje, kad su slučajnim nastupom u jednom baru oduševili tamošnju publiku, a Ninu Badrić je oduševio kad ju je nakon mnogo godina prepoznao kao ‘onu malu dosadnu djevojčicu iz zbora’.
Petar Grašo je ispričao anegdotu o tome kako su jednom bili skoro izbačeni iz hotela – zbog zajedničkog muziciranja dugo u noć.
– Pjesme su tu, one ostaju zauvijek i treba ih pjevati, bez obzira što i gledatelji znaju, a i mi znamo da nismo Oliver – rekla je pak Vanna.
– Oliveru nikad nije nedostajalo strasti i entuzijazma – rekao je Nikša Bratoš, a Anti Geli Oliver je uvijek bio ‘nulta točka od koje se kretalo i do koje je trebalo doći u glazbi’.
Maestro Bjelinski je rekao kako ga je Oliver naučio miru i dubokom poštovanju prema svakom čovjeku, a Stjepan Hauser je priznao kako će ‘Oliverov glas zauvijek pjevati kroz njegovo čelo, gdje god on svirao’.
Oliver je glazbi dao sve, cijeloga sebe, a glazba mu je vratila na najljepši način, dala mu je, baš kao u njegovoj pjesmi – krila da ga ponesu kud god želi!
To su bili samo neki od dirljivih trenutaka prve emisije ‘A-strane’, koju će i glazbeni gosti i gledatelji HTV-a zacijelo još dugo pamtiti.

Foto: Scena.hr, Press

comment closed