Audijencija: Goran Koši i Draško Zidar
By redakcija On 15 stu., 2017 At 01:11 PM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Gostovanje…

Razgovorna ‘partija šaha’ u predstavi Audijencija koja negdje ispod površine nudi zapravo tragikomičnu sudbinu mnogih tzv. malih ljudi

AudijencijaU nedjelju 19. studenog 2017. godine s početkom u 20.00 sati na programu vinkovačkog kazališta Joza Ivakić je komedija ‘Audijencija‘ redatelja Dražena Ferenčine, u izvedbi Kazališta Virovitica.
Audijencija iz 1975. godine prvi je Havelov komad čiji je glavni lik pisac Vanjek. Vanjekovo je pisanje zabranjeno od strane čehoslovačkog komunističkog režima. Radi se o jednočinki zasnovanoj na dijalogu između glavnog lika i njegovog poslodavca, pivničara Sladeka, zaduženog za špijuniranje svojeg sugovornika. Naizgled običan, prozaičan, gotovo prijateljski razgovor, krije u sebi puno više od puste razmjene, skoro pa, najobičnijih obiteljskih informacija ili muških tajni. Ta mala ‘razgovorna partija šaha’ negdje ispod površine nudi zapravo tragikomičnu sudbinu mnogih tzv. malih ljudi, koji su pristali biti dio jednosmislećeg i u konačnici represivnog aparata i onih koji na to nisu pristali.
Kako je Havel u vrijeme kad je napisao dramu također bio zabranjen pisac, djelo je izvođeno krišom, u sobama umjesto u kazalištima. Intrigantna prošlost komada čini Audijenciju izvrsnim repertoarnim izborom i danas.

IGRAJU: Goran Koši i Draško Zidar
CIJENA ULAZNICE: 40 kuna

Foto: Press

comment closed