Branko Schmidt: Društvo nam daje dovoljno inspiracije za filmove
By Gordana Malašić Lazić On 30 stu., 2017 At 10:26 AM | Categorized As Film, Kultura | With 0 Comments

Redatelj…

‘Agape’ – film o pedofiliji u Crkvi, homofobiji i predrasudama

Branko Schmidt

Branko Schmidt, Nataša Janjić– Ivo Balenović je pokrenuo ovu priču, a inspiraciju za filmove hrvatsko društvo nam daje dovoljno. Tako da nije potrebno biti pretjerano maštovit da bismo došli do teme. Ovo je samo plod stanja u kojem jesmo i društva u kojem živimo. Sve je postalo senzacija i na to čovjek ne može ostati ravnodušan – rekao je Branko Schmidt, redatelj filma ‘Agape‘ za portal Scena.hr. U utorak je bila zagrebačka premijera filma ‘Agape’.

Branko Schmidt

Branko SchmidtFilm progovara o pedofiliji u Crkvi i homofobiji. Scenarij filma potpisuju Ivo Balenović, Sandra Antolić i Branko Schmidt. U glavnoj ulozi je svećenik kojeg igra Goran Bogdan. Film prati priču osebujnog i omiljenog svećenika koji je angažiran u lokalnoj zajednici. Zatim se pojavljuju prve sumnje u svećenikove sklonosti zbog izuzetnog bliskog odnosa s djecom. Međutim, film ne daje jasan odgovor je li svećenik osuđen kao pedofil na temelju činjenica ili predrasuda, već zaključak ostaje na gledatelju. Bogdan ističe da je sretan zbog suradnje sa Schmidtom.

Goran Bogdan

– Ova uloga se ne razlikuje od igranja u filmu bilo koje druge teme. Svaki dobar film mora biti snažan, ali bitno je da film preispituje. Te dublje teme, koje u svojim filmovima obrađuje Branko Schmidt, mene zanimaju – rekao je Bogdan za portal Scena.hr. Režiju filma potpisuje Branko Schmidt, scenarij Ivo Balenović, Sandra Antolić, Branko Schmidt, a producent filma je Stanislav Babić. Kamera: Dragan Ruljančić, montaža: Hrvoje Mršić, scenografija: Damir Gabelica, kostimografija: Vedrana Rapić, maska: Jasna Rossini, zvuk: Ognjen Popić, Zoran Maksimović, vizualni efekti: Krsto Jaram. Uloge: Goran Bogdan, Daria Lorenci Flatz, Ivana Gulin, Nela Kocsis, Pavle Čemerikić, Denis Murić, Dražen Šivak, Emir Hadžihafizbegović, Alan Katić, Robert Ugrina i drugi.

Foto: Scena.hr

comment closed